Sintvoorieder1 | Dag vier eindigt met 26.364 gedoneerde cadeaus

De tussenstand op dag vier van Sintvoorieder1
De tussenstand op dag vier van Sintvoorieder1 © Omroep West
REGIO - Ieder kind verdient een sinterklaascadeau. Met dat in het achterhoofd zamelen Omroep West en samenwerkende lokale omroepen deze hele week cadeaus in voor Stichting Sintvoorieder1. Doel: 20.000 cadeaus. Woensdagavond stond de teller nog op 17.507. Maar donderdagochtend werd bekend gemaakt dat het doel van 20.000 cadeaus al was behaald en daarom werd het verhoogd naar 30.000 cadeautjes. Vanuit de Centrale Bibliotheek in Den Haag maken we elke dag live radio. In dit bericht houden we je op de hoogte van al het nieuws tijdens de vierde dag van de inzamelingsactie.

Dag vier eindigt met tussenstand van 26.364 cadeaus

Dag vier van Sintvoorieder1 eindigt met 26.364 cadeaus. Dat is ver over de doelstelling van de stichting Sintvoorieder1, dat was namelijk 20.000. Daarom is er een nieuw doel gesteld: 30.000 cadeaus.
Vrijdag is de laatste dag van Sintvoorieder1. Vrijdag kan je nog tot 19.00 uur je cadeaus doneren in de Centrale Bibliotheek in Den Haag, of een van de andere inleverpunten die meedoen.
Cadeaus inleveren doe je hier:
  • Den Haag en omgeving: Centrale Bibliotheek, Spui 68 in Den Haag
  • Leiden en omgeving: Studio Sleutelstad, Middelstegracht 87a in Leiden
  • Bollenstreek: Studio Bo, Schoolstraat 2 in Noordwijk
  • Alphen aan den Rijn en omgeving: Bibliotheek Alphen Centrum, Aarkade 10 in Alphen aan den Rijn; Bibliotheek Boskoop, Raadhuisplein 3 in Boskoop; Bibliotheek Hazerswoude-Dorp, Pieter de Hooghstraat 3 in Hazerswoude-Dorp; Bibliotheek Hazerswoude-Rijndijk, Joseph Haydnlaan 5 in Hazerswoude-Rijndijk,
  • Pijnacker: Gemeentekantoor, Oranjelaan 1.

Petra en John doneren speelgoed van overleden zoon

In de studio in de Centrale Bibliotheek komen ook aan het eind van de dag nog veel donateurs binnen. John en Petra kwamen iets heel bijzonders brengen: speelgoed van hun overleden zoon Duncan. 'Onze Duncan is helaas 5 jaar geleden overleden aan een zeldzame vorm van kinderkanker. We hadden het speelgoed bewaard om het een keer te gaan doneren. En toen kwamen we dit tegen en toen dachten we: dat moeten we doen.'
Petra vertelt dat zij en John het moeilijk hebben rond de feestdagen. 'December mag van ons snel voorbij gaan.' De cadeautjes waren gekocht voor hun Duncan, die helaas maar zes jaar is geworden. 'We doen dit voor de kindjes', aldus Petra.
John en Petra kwamen cadeautjes brengen van hun zoon Duncan, die in 2017 overleed
John en Petra kwamen cadeautjes brengen van hun zoon Duncan, die in 2017 overleed © Omroep West

Legopop brengt bezoek aan studio

Marjolein Visser en Ivar Lingen kregen donderdagmiddag wel heel bijzonder bezoek in de studio: een levensgrote legopop kwam de Haagse bibliotheek binnenwandelen. Hij werd vergezeld door twee collega's van het LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen. 'Wij willen natuurlijk ook ons steentje bijdragen aan sintvoorieder1', vertellen zij. Dat deden ze dan ook letterlijk met dozen vol Duplo en Lego. 'En we doneren ook nog vrijkaartjes voor het speelcentrum.'
Deze legopop kwam ook cadeautjes brengen bij de Centrale Bibliotheek
Deze legopop kwam ook cadeautjes brengen bij de Centrale Bibliotheek © Omroep West

Ook lokale omroepen druk met tellen van gedoneerde cadeaus

Niet alleen in de Centrale Bibliotheek in Den Haag stromen de cadeautjes binnen, ook bij de lokale omroepen lopen de tellers op. Zo zijn er bij de redactie van Sleutelstad in Leiden 2.045 pakjes gedoneerd. ‘De lunchtafel schuift elke dag een stukje op’, vertelt Chris de Waard van Sleutelstad lachend.
Ook bij Studio Alphen loopt het storm. ‘We gingen maandag open en het gaat aan één stuk door’, zegt Adrie van Zijl van bibliotheek Rijn en Venen. Daarnaast laat Studio Alphen weten dat de opslagruimte van de bibliotheek in het centrum van Alphen aan den Rijn al flink gevuld is.
De redactie van mediapartner Sleutelstad staat vol met cadeaus
De redactie van mediapartner Sleutelstad staat vol met cadeaus © Omroep West

Nieuwe tussenstand: 21.516 cadeaus op de teller

Inmiddels is actrice en presentatrice Jessica Mendels aangeschoven in de studio in de Haagse Centrale Bibliotheek. Zij zal donderdagmiddag in het 'Sintvoorieder1-journaal' het belangrijkste nieuws van de actieweek bespreken en de tussenstand op de cadeautjesteller bekendmaken. 'ik voel mij net Dieuwertje Blok', zegt ze vrolijk.
De presentatrice bracht rond 13.40 uur het goede nieuws dat er nog steeds massaal cadeautjes worden gedoneerd. 'De nieuwe tussenstand staat op 21.516 cadeaus', lacht Mendels.
Jessica Mendels maakt de nieuwe tussenstand bekend
Jessica Mendels maakt de nieuwe tussenstand bekend © Omroep West

Auto pakjesman weer vol cadeautjes, inclusief levensgrote teddybeer

Tussen alle feestelijkheden door heeft pakjesman Lieuwe weer enorm veel cadeautjes opgehaald. In Berkel en Rodenrijs ging hij langs bij Hilti Stores. Daar stonden 600 pakjes klaar voor Sintvoorieder1. 'Maar dat past niet meer in mijn auto', grinnikt Lieuwe. 'Dus ik heb afgesproken dat ik morgen nog een keer langskom om alles op te halen.'
Toch kon Lieuwe het niet laten om alvast één cadeautje mee te nemen naar Den Haag: een teddybeer van ruim één meter lang. 'We hebben hem Patrick genoemd', voegt Lieuwe toe.
De pakjesman nam ook een levensgrote teddybeer mee op de bijrijdersstoel
De pakjesman nam ook een levensgrote teddybeer mee op de bijrijdersstoel © Omroep West

Op naar de 30.000 cadeaus: 'We verhogen het streefgetal'

Ondanks dat de teller op 20.000 cadeaus staat, betekent dat niet dat de actieweek nu stopt. 'Ik word nu gretig. Mag ik brutaal zijn? Wat nou als we het streefgetal op 30.000 cadeaus zetten?', vraagt radiopresentator Patrick. 'Ik durf het eigenlijk niet', antwoordt Esther van Sintvoorieder1.
'Maar wij wel! En daarom verhogen we het streefgetal naar 30.000 cadeautjes', zegt Patrick enthousiast. Dat betekent dat er donderdag en vrijdag toch nog een behoorlijk aantal cadeaus gedoneerd moet worden. 'Alle cadeaus zijn dus van harte welkom', zegt radiopresentatrice Rosalyn.

Doel van 20.000 cadeaus is bereikt: 'Maar we gaan gewoon door'

Het is pas de vierde dag van de actieweek, maar donderdagochtend maakten radiopresentatoren Patrick van Houten en Rosalyn van der Dussen om 10.45 uur bekend dat het doel om 20.000 cadeautjes in te zamelen voor Sintvoorieder1 is behaald. 'Dit is gewoon bizar en het is pas donderdag', zegt Esther van Sintvoorieder1. 'Ik vind dit zo mooi, ik hou het gewoon niet meer droog', zegt een geëmotioneerde Lieke.
'Iedereen ontzettend bedankt', gaat Esther verder. 'Want het is zo ontzettend hard nodig!', benadrukt ze. Daarom is iedereen donderdag en vrijdag nog steeds van harte welkom in de Centrale Bibliotheek in Den Haag of bij een andere inzamelpunt in de regio om cadeaus in te leveren. 'We gaan gewoon door', zegt Patrick.
Bekijk hier het moment waarop het 20.000ste cadeautje wordt gedoneerd:
Doel van 20.000 cadeaus is bereikt

We zijn er bijna

De 20.000 cadeaus zijn echt bijna in zicht. Rond 10.40 uur maakte Jeroen Latijnhouwers bekend dat de teller op 19.987 pakjes staat. 'Nog dertien cadeautjes en dan zijn we er', zegt Patrick van Houten vrolijk. 'We zijn er echt bijna!'
Nog dertien cadeautjes tot de 20.000 pakjes
Nog dertien cadeautjes tot de 20.000 pakjes © Omroep West

Pakjesman maakt noodgedwongen extra tussenstop bij studio

Als gulle gevers niet naar een van de inzamelpunten kunnen komen, dan komen onze pakjesmannen naar de gulle gevers. Pakjesman Lieuwe van Slooten en Erik Kooyman rijden al de hele week door de regio om pakjes op te halen. Maar donderdagochtend kreeg Lieuwe zoveel cadeaus binnen dat hij noodgedwongen terug moest naar de studio in de Haagse Centrale Bibliotheek. 'Ik had de achterbank al omgeklapt, maar het paste echt niet meer', vertelt de pakjesman.
'Daarom kom ik nu maar een keertje extra langs om cadeaus af te leveren', legt Lieuwe uit. 'Ze zijn hier ook met vijf personen de dozen en tassen uit de auto aan het tillen', vertelt radiopresentatrice Jorinda Teeuwen. 'En dan ga ik daarna weer als een speer door naar Nootdorp', zegt pakjesman Lieuwe.

Cadeautjesteller kruipt richting 20.000 pakjes

De uitzending op deze vierde dag van de inzamelingsactie is nog geen drie uur bezig en de 20.000 cadeaus zijn al in zicht. Rond 8.30 uur maakte nieuwslezer Jeroen Latijnhouwers bekend dat er inmiddels 18.304 pakjes zijn gedoneerd. 'Dat zijn er ontzettend veel, maar we hebben er ook nog steeds heel veel nodig', zegt radiopresentator Tjeerd Spoor enthousiast.
De cadeautjesteller loopt steeds verder op
De cadeautjesteller loopt steeds verder op © Omroep West

Filelezers van ANWB openen vierde actiedag

Vanwege de drukste ochtendspits van het jaar kwam de ANWB donderdagochtend in alle vroegte met drie filelezers sterk langs de studio in de Centrale Bibliotheek in Den haag. 'Het is behoorlijk druk op de weg, maar nog geen horrorspits', zegt Tim Schaap nadat hij samen met zijn collega's de verkeersinformatie heeft voorgelezen.
De filelezers kwamen natuurlijk niet met lege handen de radiostudio binnen. 'We hebben natuurlijk nog een aantal cadeaus meegenomen. Ik heb hier een paar auto's', vertelt Erwin de Hart. 'En we hebben Lego meegenomen, dat vond ik vroeger ook het leukste om te krijgen', zegt Tim. 'Ik heb nog wat glitterspullen in mijn handen', voegt filelezer Bianca Damink toe.
Filelezers Bianca, Tim en Erwin kwamen ook langs met cadeaus
Filelezers Bianca, Tim en Erwin kwamen ook langs met cadeaus © Omroep West

Tussenstand na dag 3: 17.507 cadeaus

Welkom op de vierde actiedag van Sintvoorieder1! Na 39 uur live-radio was de tussenstand woensdagavond 17.507 cadeaus. Kom je ook deze donderdag langs om cadeaus te doneren? Elk cadeau met een maximale waarde van 25 euro is welkom. De cadeaus gaan naar kinderen en tieners van 0 tot 18 jaar die anders niets zouden krijgen met Sinterklaas.
Cadeaus inleveren doe je hier:
  • Den Haag en omgeving: Centrale Bibliotheek, Spui 68 in Den Haag
  • Leiden en omgeving: Studio Sleutelstad, Middelstegracht 87a in Leiden
  • Bollenstreek: Studio Bo, Schoolstraat 2 in Noordwijk
  • Alphen aan den Rijn en omgeving: Bibliotheek Alphen Centrum, Aarkade 10 in Alphen aan den Rijn; Bibliotheek Boskoop, Raadhuisplein 3 in Boskoop; Bibliotheek Hazerswoude-Dorp, Pieter de Hooghstraat 3 in Hazerswoude-Dorp; Bibliotheek Hazerswoude-Rijndijk, Joseph Haydnlaan 5 in Hazerswoude-Rijndijk,
  • Pijnacker: Gemeentekantoor, Oranjelaan 1.
© Omroep West

Inspiratielijstje voor Sintcadeautjes

Vind je het lastig om te bedenken wat je wilt doneren? Hieronder vind je een inspiratielijstje:
0-4 jaar: Bijtring, puzzel, knuffeldier, rammelaar, pop, autootje, voorleesboek, blokken, badspeelgoed, Duplo, Lego, voelboek, knutselspullen, eigen bestek, slaapdoekje, slabbetje.
4-12 jaar: Knutselspullen, tekenspullen, (strip)boek, puzzel, tijdschrift, spelletje, voetbal, springtouw, stoepkrijt, Lego, Playmobil, Barbie, plastic figuren/dieren, tasje, portemonnee, toilettas, schrijfspullen, gelpennen, sieraden, haaraccessoires.
12-18 jaar: Tijdschrift, stripboek, boek, voetbal, sieraden, make-up, toilettas, parfum, aftershave, deodorant, leuke gadgets, koptelefoon, muts, riem, portemonnee, sjaal, zonnebril.