Containerschip vol bier maakt water in Waddinxveen

Een containerschip maakt water in Waddinxveen
Een containerschip maakt water in Waddinxveen © MediaTV
WADDINXVEEN - Een containerschip is woensdagavond in de Gouwe tegen iets aangebotst. Hierdoor was het schip, dat bier vervoert, lek. Inmiddels is het schip aangemeerd langs de Henegouwerweg in Waddinxveen en maakt het geen water meer.
Het containerschip botste aan het begin van de avond tegen iets aan waardoor een lek ontstond in de motorruimte bij de romp. Het is nog onduidelijk wat het 90-meter lange schip heeft geraakt. De brandweer moest vanwege het lek met flinke inzet naar de Henegouwerweg toe om te voorkomen dat het schip in grotere nood zou komen. Duikers zochten naar de plek van het lek. Even na 19.00 uur was het schip zo goed als leeggepompt en aan de kant gelegd, het schip maakt daardoor geen water meer.
Volgens de brandweer hoefde er niet direct gevreesd te worden voor het zinken van het vaartuig. 'Je moet je voorstellen dat het schip uit verschillende compartimenten bestaat. De motorruimte liep vol, we moesten er daarna voor zorgen dat andere ruimten droog bleven', laat een woordvoerder weten. De N207 was vanwege het incident tijdelijk afgesloten.