Na restaurant nu ook toko Waroeng Soeboer failliet

Indonesisch eten van Soeboer
Indonesisch eten van Soeboer © Soeboer
DEN HAAG - Na het faillissement van Indonesisch restaurant Soeboer aan de Brouwersgracht in Den Haag eind oktober, is nu ook toko Waroeng Soeboer aan de Piet Heinstraat permanent gesloten. Donderdag werd de toko failliet verklaard, bevestigt advocatenkantoor DVDW.
De sluiting van beide vestigingen volgt kort na het overlijden van eigenaar Ragner Flink eind september. Soeboer was meer dan zestig jaar een begrip in Den Haag en daaraan komt nu met de sluiting van de toko een einde.
Het restaurant kende veel vaste klanten, onder wie ook premier Mark Rutte, die net als veel liefhebbers dol zou zijn geweest op de Indische balletjes die op het menu stonden.

Eerste vestiging in 1958

Soeboer heeft een lange geschiedenis in Den Haag. De eerste vestiging werd in 1958 geopend aan de Koningstraat. In de jaren '70 volgde een verhuizing naar de Brouwersgracht, waar in 2003 Ragner Flink het roer overnam. Hij breidde Soeboer uit naar onder andere de Piet Heinstraat, Lange Poten en de Assumburgweg.
Dat ging niet altijd even succesvol. De vestiging aan Lange Poten sloot in 2019 de deuren en over het restaurant aan de Assemburgweg ontstond in datzelfde jaar een conflict met de gemeente. Die ging niet akkoord met de bouw van een papegaaivolière en portocabins in het pand. Flink moest uiteindelijk de sleutels inleveren en het pand weer terugbrengen in de oude staat, wat een behoorlijke financiële domper was.

Eigenaar overleed vorige maand

Eigenaar Flink overleed afgelopen september, 59 jaar oud. Een maand na zijn overlijden werd het faillissement van het restaurant uitgesproken en nu volgt dus ook de toko.