Earth & Fire-gitarist Chris Koerts (74) overleden

Chris (l) en Gerard (r) Koerts
Chris (l) en Gerard (r) Koerts © ANP
VOORSCHOTEN - Chris Koerts, voormalig gitarist van de popgroep Earth & Fire uit Voorschoten, is donderdag overleden. Dat laat zijn echtgenote aan Omroep West weten. Earth & Fire is bekend van de nummer 1-hits Memories en Weekend uit de jaren zeventig. Boegbeeld van deze band was zangeres Jerney Kaagman. Chris Koerts is 74 jaar geworden.
De gitarist, die zijn hele leven opviel door zijn lange haren, werd in Leiden geboren. Met zijn tweelingbroer Gerard Koerts vormde hij eind jaren vijftig The Singing Twins. Dit duo groeide uiteindelijk uit tot het internationaal bekende Earth & Fire. Memories stond in 1972 twee weken op nummer 1 in de Nederlandse Top 40. Weekend deed het nog beter en hield het drie weken lang vol op de eerste plek van de Top 40.
Chris Koerts werd in de zomer ernstig ziek, maar leek de laatste tijd juist op te knappen. 'Als door een wonder', zeiden artsen daarover. Hij genoot van het nieuws dat onlangs een van zijn nummers Love of Life door gezelschap Nederpop All Stars met Loïs Lane opnieuw is opgenomen. Dat was ter ere van zangeres Jerney Kaagman, en dat vond Chris prettig. 'Hij stond niet graag in de belangstelling', aldus zijn echtgenote.
Nederpop All Stars & Loïs Lane met Love Of Life: