Sinterklaas onthaald door vele duizenden kinderen in Den Haag

Sinterklaas vaart de haven van Scheveningen binnen
Sinterklaas vaart de haven van Scheveningen binnen © Owen O'Brien
DEN HAAG - Sinterklaas is in het land. Klokslag 11.24 uur heeft de goedheiligman voet aan wal gezet in de Scheveningse haven. Duizenden kinderen zijn zaterdagochtend met hun (groot)ouders afgekomen op de intocht in Den Haag. Daarna ging een ruim vier uur durende rijtoer door de stad van start.
Vanaf de Noordzee kwamen Sinterklaas en zijn pieten even na 11.00 uur aangevaren. Op de kade stonden burgemeester Jan van Zanen en de ambassadeur van Spanje de kindervriend op te wachten. Sinterklaas liep vervolgens naar het podium om toegezongen te worden door alle kinderen.
Kijk hier terug hoe Sinterklaas van de boot afstapte:
Sinterklaas zet voet aan wal in Nederland
'Wat een feest om u weer te zien', was het eerste dat burgemeester Van Zanen tegen Sinterklaas toen hij de sint de hand schudde. 'Ik vind het heel fijn om weer in Nederland te zijn', zei Sinterklaas op zijn beurt. 'Ik ga genieten van deze tijd tot 5 december en nu heel snel de stad in.'
Bekijk hier onze fotoreportage vanuit de Scheveningse haven:
Sinterklaas begon daarna aan zijn rijtoer door Den Haag. De route was anders dan normaal vanwege werkzaamheden in de stad. Daarom legde de goedheiligman een deel van het parcours per tram af. Sint en zijn pieten eindigden op het Lange Voorhout.
Bekijk hier onze fotoreportage van de rijtoer door Den Haag: