112-nieuws | Burgemeester sluit drugspand - Politie zoekt getuigen zware mishandeling

© Politie Jan Hendrikstraat
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van maandag 14 november. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Burgemeester Den Haag sluit woning na vondst drugslab

Burgemeester Jan van Zanen heeft maandag een woning gesloten in de Haagse Maartensdijklaan. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente bevestigd. In het pand werd door de politie zondag een drugslab aangetroffen nadat er in de ochtend een explosie was geweest. Het pand is voorlopig voor twee weken dicht.
De politie is op zoek naar mensen die in de omgeving van de woning iets gezien, gehoord of geroken hebben. Drugslabs veroorzaken vaak een vreemde geur, die meestal wat lijkt op aceton.
Twee kozijnen zijn door de explosie losgeraakt
Twee kozijnen zijn door de explosie losgeraakt © Regio15

Politie zoekt getuigen zware mishandeling

De politie doet onderzoek naar een zware mishandeling in Den Haag die plaatsvond op dinsdag 11 oktober. Een 16-jarige jongen raakte hierbij gewond. De jongen liep rond 2.30 uur op de Asmansweg naar de tramhalte bij de Loosduinseweg. Bij de halte zag hij dat een man en een vrouw ruzie maakten. De jongen probeerde die te sussen, waarop de man tegen hem begon te schreeuwen. De jongen liep vervolgens weg in de richting van tramhalte Monstersestraat.
Plotseling werd hij van achteren hard geschopt waardoor hij voorover op straat viel. Toen hij overeind probeerde te komen, zag hij dat de man die hij eerder bij de tramhalte aangesproken had naast hem stond. De man schopte de 16-jarige jongen vervolgens hard tegen het hoofd terwijl hij nog op de grond lag.
De vrouw hield de man tegen toen hij hiermee door wilde gaan. De jongen zag op dit moment kans op te staan en weg te lopen naar de tramhalte Monstersestraat. De politie is op zoek naar de man en de vrouw, rond de 25 jaar oud en sprekend met een Oost-Europees-accent, en roept getuigen op zich te melden.

Baksteen door achterruit nieuwe politieauto

Een splinternieuwe politieauto is in de Haagse binnenstad vernield. Een man, die eerder door agenten was weggestuurd bij het politiebureau in de Jan Hendrikstraat, zou de achterruit met een baksteen hebben ingegooid.
Volgens de politie was het de nieuwste wagen van het bureau. 'Gelukkig is de man na wat speurwerk en een getuige, aangehouden en verhoord', laat de politie weten. 'De man mag zich op een later moment verantwoorden voor de rechter.'
© Politie Jan Hendrikstraat

Twee gewonden bij steekpartij in Den Haag

Na een woordenwisseling en een worsteling zijn in de nacht van zondag op maandag rond één uur twee jongens van 16 en 19 jaar gewond geraakt bij een steekpartij. De politie kon diezelfde avond nog een 16-jarige verdachte uit Den Haag aanhouden in zijn woning.
Twee jongens kwamen bij een tramhalte in de Haagse Alberdingk Thijmstraat een oude bekende tegen. De drie raakten in gesprek, dat uitmondde in een woordenwisseling en een schermutseling. De 19-jarige werd hierbij gestoken in zijn bovenarm, de 16-jarige in zijn buik. De twee slachtoffers zijn in het ziekenhuis behandeld aan hun verwondingen.
Steekpartij aan de Alberdingk Thijmstraat in Den Haag
Steekpartij aan de Alberdingk Thijmstraat in Den Haag © Regio 15