Fietsende woninginbrekers maken flinke herrie bij openbreken voordeur

De verdachten
De verdachten © Politie
DEN HAAG - De verdachten van een woninginbraak in Den Haag zijn niet alleen te zien, maar ook te horen op camerabeelden. De breekgeluiden die ze maken zijn duidelijk vastgelegd. De politie hoopt dat de twee mannen worden herkend.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 15 november. Meer zaken zijn hier te vinden.
Op vrijdag 8 april ontdekt een bewoner van een huis aan het Huijgenspark in Den Haag dat er is ingebroken. De voordeur is geforceerd en er is een raam ingeslagen. Er zijn computers en andere persoonlijke spullen meegenomen. Op een deurbelcamera van een van de buren zijn de twee verdachten te zien.
Woninginbrekers komen op de fiets - Team West
Twee mannen komen met hun fiets aan de hand aanlopen en verdwijnen uit beeld. Eén van hen loopt een paar minuten later even het tegenover gelegen parkje in en verdwijnt daarna in de richting van het huis waar wordt ingebroken. Vervolgens zijn er de nodige breekgeluiden te horen.
De verdachten zijn daarna waarschijnlijk richting de Oranjelaan vertrokken, want ze komen niet meer langs de camera. De twee zijn kort voor de inbraak ook gefilmd terwijl ze vanaf het Groenewegje de Stationsweg op fietsen.

Herkent u iemand?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem