Slachtoffer (87) weer thuis na hardhandige straatroof, maar verdachte nog spoorloos

De verdachte
De verdachte © Politie
ZOETERMEER - 'Verdorie, het had eigenlijk niet gehoeven. Ik mankeerde nooit wat en dan zit je op deze manier aan alles vast, naar de dokter, medicijnen slikken. En ik heb heel veel pijn gehad.' Dat zegt de 87-jarige vrouw die in juli het slachtoffer werd van een hardhandige straatroof in Zoetermeer. In oktober heeft Team West al aandacht besteed aan deze zaak en de beelden van de verdachte getoond. Omdat hij nog altijd niet is gevonden, worden de beelden dinsdag ook getoond in Opsporing Verzocht.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 15 november. Meer zaken zijn hier te vinden.
Het slachtoffer is een fanatiek wandelaar en loopt geregeld heel Zoetermeer door. Zo ook op dinsdag 26 juli. Rond 17.45 uur loopt ze op het Ganzevoetpad in de wijk Rokkeveen, als ze ter hoogte van het Pangahout ineens van achter wordt aangevallen door man, die hard aan haar tas trekt.
De vrouw verzet zich en wil haar tas niet loslaten, maar de man geeft niet op en blijft eraan trekken. Uiteindelijk valt de vrouw achterover en rent de man weg met de tas. Hij verdwijnt door het tunneltje bij het Perobahout en gaat het Floriadepark in.
Kijk hier naar een reconstructie van de beroving en naar de beelden van de verdachte:
Verdachte van beroving 87-jarige op meerdere plekken gefilmd - Team West
Mensen die de beroving zien gebeuren schieten de vrouw te hulp. Eén van de getuigen fietst meteen achter de straatrover aan. Die laat tijdens zijn vlucht de buitgemaakte tas vallen. Die heeft de vrouw dus terug, maar haar vrijheid is ze kwijt. Door de breuk in haar schaambeen deed lopen zoveel pijn, dat ze aan het bed of een stoel was gekluisterd. Inmiddels is ze weer thuis en vastberaden weer de oude te worden. 'Ik ben nu langzaam aan het opbouwen. Een rollator wil ik nog niet. Ik wil weer lopen zoals ik vroeger liep, dat wil ik weer', zegt ze.
De verdachte van de straatroof is op meerdere plekken gefilmd, waaronder vlakbij het Ganzevoetpad waar de beroving plaatsvond. Ook is hij te zien op de Nelson Mandelabrug, waar hij via de roltrap naar het treinstation gaat. De man draagt opvallende blauwe sportschoenen, heeft de trein genomen en is uitgestapt op Den Haag Centraal.

Herkent u hem?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem