112-nieuws | Rijdende auto vliegt in brand

De auto kwam midden op de weg tot stilstand
De auto kwam midden op de weg tot stilstand © Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van zaterdag 19 november. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Meisje van 14 uit Nootdorp vermist

De 14-jarige Aicha uit Nootdorp is sinds zaterdag vermist. Ze is rond 14.00 uur voor het laatst gezien in het centrum van Delft. De politie is naar haar op zoek en komt graag in contact met mensen die Aicha ergens hebben gezien. Die kunnen contact opnemen via 0900-8844 of, bij spoed, via 112.
Update: Het meisje is gevonden

Rijdende auto vliegt in brand

Een auto is zaterdagavond tijdens het rijden in brand gevlogen. Dat gebeurde op de De la Reyweg in Den Haag, ter hoogte van de kruising met de Terletstraat. De vlammen sloegen uit de motor.
De gewaarschuwde brandweer kon niet voorkomen dat de wagen voor een groot deel uitbrandde. De beschadigde auto is meegenomen door een bergingsbedrijf. Wat de oorzaak van de brand is en hoe het met de bestuurder gaat, is onduidelijk.

Waarschuwing voor gladheid, strooiploegen gaan de weg op

In verschillende gemeentes in de regio gaan zaterdag de strooiwagens voor het eerst dit najaar de weg op om te strooien. Onder andere Den Haag, Zoetermeer en Zuidplas kondigen dat aan. Hoofdwegen, fietspaden, bruggen en viaducten worden uit voorzorg van een laagje zout voorzien. 'Pas uw snelheid aan en rij voorzichtig', waarschuwt de gemeente Zuidplas.
De temperatuur daalt komende nacht naar 2 tot 4 graden onder het vriespunt. Zondag komt het kwik alweer ruim boven nul en komende week wordt geen vorst meer verwacht.

Gewonden bij botsing huisartsenauto en busje marechaussee

Op de Wassenaarseweg in Den Haag zijn zaterdagochtend vroeg een auto van de huisartsenpost (HAP) en een busje van de Koninklijke Marechaussee op elkaar gebotst. In beide voertuigen raakte iemand gewond.
Het ongeluk gebeurde rond 6.15 uur ter hoogte van de Koningskade in Den Haag. Hoe dat kon gebeuren wordt nog onderzocht, laat een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee weten. Over de ernst van de verwondingen is niets bekend.
© Regio15

Automobilist veroorzaakt ongeluk en rijdt later sloot in

Op zaterdagochtend vond er een ongeluk plaats op de A20, één verdachte werd daarvoor opgepakt De opgepakte automobilist raakte een andere auto, waarvan de bestuurder de controle over het stuur verloor en tegen de vangrail botste. De veroorzaker verliet de plaats van het ongeluk en reed stug door, maar zijn auto werd later met schade teruggevonden in de sloot op de Crezeeweg in De Lier.
Niemand raakte gewond bij beide ongelukken, zo meldt de politie. 'De bestuurder van het voertuig is later elders aangetroffen en aangehouden', vertelt een woordvoerder. 'Hij bleek onder invloed en we doen onderzoek naar de zaak.'

Waddinxvener aangehouden in Fins drugsonderzoek

Een 29-jarige man uit Waddinxveen is deze week op verzoek van de politie in Finland gearresteerd. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij drugshandel. Ook twee andere mannen uit Vianen en Lopikerkapel zijn aangehouden. De Finse autoriteiten hebben Nederland gevraagd om de verdachten over te leveren.
Op verzoek van de politie in het Scandinavische land zijn er deze week ook invallen gedaan in vier huizen in Waddinxveen, Vianen, Lopikerkapel en Maarssen. Daarbij werd onder meer geld in beslag genomen.