Jochem Myjer komt met nieuwe theatershow

Jochem Myjer in de Kleine Komedie
Jochem Myjer in de Kleine Komedie © ANP
LEIDEN - Jochem Myjer staat volgend jaar weer op de planken. Dat bevestigt zijn impresariaat aan Omroep West. Naar verwachting beginnen de try-outs in maart en april. De cabaretier uit Leiden maakt het nieuws bekend in de week dat zijn derde 'Gorgels'-boek uitkwam.
Na een operatie aan zijn ruggenmerg in 2011 was het nog maar de vraag of Myjer ooit weer kon optreden. Dat lukte, met ongekend succes. Met zijn laatste show 'Adem in, adem uit' speelde hij zijn honderdste voorstelling in Carré in Amsterdam en won hij de Poelifinario, een prestigieuze cabaretprijs. In seizoen 2021-2022 speelde de Leidenaar niet in het theater, maar werkte hij aan het derde en laatste deel van zijn kinderboekenserie De Gorgels.
Het is de bedoeling dat de nieuwe show in 2023 van start gaat, met proefvoorstellingen in maart en april. 'Jochem is begonnen met schrijven', zegt impresariaat De Keet. Er zijn nog geen data vastgelegd. De komiek won in 1997 het Groninger Studenten Cabaret Festival en geldt inmiddels als een van de grootste cabaretiers van Nederland.