Gewonden door gasexplosie in Rijswijk, straat bezaaid met glas en spullen

De ruiten van dit portiek zijn gesneuveld
De ruiten van dit portiek zijn gesneuveld © Owen O'Brien
RIJSWIJK - Een gasexplosie bij een flat aan de Generaal Spoorlaan in Rijswijk woensdag aan het einde van de ochtend. Drie mensen, alle drie monteurs, zijn volgens een woordvoerder van de brandweer gewond geraakt. Eén van hen is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Tien appartementen zijn ontruimd.
Van buitenaf is te zien hoe ruiten zijn gesneuveld. De straat ligt bezaaid met glas en spullen. De omgeving is afgezet door de hulpdiensten en een gedeelte van de flat is afgesloten van gas, licht en elektra.
De ontploffing ontstond volgens een woordvoerder van de brandweer tijdens werkzaamheden in de flat. Bouw- en Woningtoezicht komt ter plaatse om de flatconstructie te beoordelen na de explosie.
De stoep ligt vol spullen
De stoep ligt vol spullen © Regio15
'Ik woon op de derde etage. Ik heb het glas van de ruit naar beneden horen vallen', vertelt een flatbewoner. 'Het was een echte explosie. Het klonk als een dove dreun. Ik ben gelijk naar beneden gegaan om te gaan kijken.'
Bij de flat wordt volgens een andere bewoner al ruim een week onderhoud gepleegd. 'Het was een hele harde knal. Ik liep langs de keuken en hoorde een knal. Ik dacht dat er een balkon naar beneden viel. We hebben onze jas aangedaan en zijn met de trap naar beneden gelopen. In de hal hing het vol met hele scherpe rook.'