Wordt jouw werk het tijdelijke Meisje met de parel?

Foto's via Mauritshuis
Foto's via Mauritshuis © Bewerking Den Haag FM
DEN HAAG - Het meest beroemde schilderij van Den Haag gaat in februari twee maanden naar het Rijksmuseum in Amsterdam. Om de plek van het Meisje met de parel in de zaal van het Mauritshuis op te vullen is het museum op zoek naar jouw foto! Stuur je foto op en wie weet hang jij zo meteen acht weken lang in het museum.
Alles en iedereen kan het Meisje met de parel zijn, aldus het Mauritshuis. 'Duizenden mensen laten zich inspireren door het Meisje. Ze kleden zich als haar of kleden dingen aan als haar', aldus het Mauritshuis. 'Ze is uitgegroeid tot een icoon van de schilderkunst en een symbool van schoonheid.'
Daarom begint het Mauritshuis een zoektocht met de titel My Girl with a Pearl. 'De zaal waar het Meisje hangt wordt tijdelijk een plek van inspiratie met zoveel mogelijk Meisjes bij elkaar, uit binnen- en buitenland.'
Dus wees creatief en maak jouw versie van het Meisje met de parel, roept het museum op. Alles is mogelijk: een foto, tekening, schilderij, borduurwerk, beeldhouwkunst of een gebreid Meisje. Het Mauritshuis verzamelt de ingezonden foto's en maakt een digitale collectie in een schilderijlijst.
De beste ingezonden foto's worden achter elkaar vertoond op de plek waar het Meisje met de parel normaal gesproken hangt. Een keuze uit de ingezonden foto's wordt elders in de zaal opgehangen.
De drie Belgen die vastzitten voor de klimaatactie bij het beroemde schilderij Meisje met de parel, komen vrijdagochtend vrij. Dat maakt het gerechtshof donderdag bekend. De drie klimaatactivisten werden begin deze maand veroordeeld tot celstraffen tot twee maanden waarvan één voorwaardelijk. Een van de mannen lijmde zijn hoofd vast aan het wereldberoemde kunstwerk, de andere man gooide er tomatensoep overheen en lijmde zijn vuist vast. De derde verdachte filmde de actie.