Gemeente sluit woningen arbeidsmigranten om 'erbarmelijke leefomstandigheden'

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
WESTLAND - De gemeente Westland heeft donderdagavond meerdere woningen van arbeidsmigranten met onmiddellijke ingang gesloten. Volgens de controleurs waren de leefomstandigheden in die gevallen erbarmelijk. De arbeidsmigranten die daar zouden overnachten zijn door de gemeente in het Fletcher Hotel in Naaldwijk ondergebracht.
De gemeente controleerde in totaal 23 bedrijfspercelen. Hierop stonden vaak meerdere gebouwen waarin arbeidsmigranten verbleven. In drie gevallen was de situatie zo ernstig dat de woningen direct gesloten moesten worden.
De controle werd uitgevoerd door de gemeente Westland in samenwerking met diverse veiligheids- en zorgpartners, waaronder politie, brandweer, Omgevingsdienst Haaglanden, Nederlandse Arbeidsinspectie en het Sociaal Kernteam Westland.

Meerdere overtredingen geconstateerd

Ook in andere gevallen werden er overtredingen geconstateerd. De gemeente heeft niet bekendgemaakt wat deze overige overtredingen waren. Arbeidsmigranten die tijdens de controle niet thuis waren, maar toch hulp nodig hebben, kunnen alsnog contact opnemen met de gemeente Westland.