112-nieuws | Brandweer haalt vrouw uit te water geraakte auto

© Media TV
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van woensdag 23 november. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Brandweer haalt vrouw uit te water geraakte auto

Op de N207 tussen Boskoop en Alphen aan den Rijn is woensdagavond een auto in een sloot beland. Hoe dat kon gebeuren is nog niet bekend. Vermoedelijk is de wagen eerst tegen een boom gebotst.
De bestuurster is door duikers van de brandweer uit haar auto gehaald en daarna in een ambulance nagekeken. De weg is vanwege het ongeluk afgesloten.

16-jarige aangehouden voor brand parkeerdek

De politie heeft dinsdagochtend een 16-jarige jongen aangehouden voor een brand op een overdekt parkeerdek aan de Laan van Wateringse Veld. Dat is woensdag bekendgemaakt.
De jongen is de derde verdachte voor de brandstichting die begin september plaatsvond. De twee andere verdachten zijn al in september aangehouden. De politie is daarna in het onderzoek de 16-jarige op het spoor. Hij wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Bij de brand in september moesten 35 woningen ontruimd worden. Drie auto's gingen in vlammen op, meerdere anderen raakten beschadigd.

Dodelijk ongeluk in Voorburg

Bij een ongeval op de Rembrandtlaan in Voorburg is woensdagmiddag een fietser om het leven gekomen. Ter hoogte van een zebrapad op de Prinses Margrietlaan werd de 78-jarige man aangereden door een auto.

Wegpiraat met blauw zwaailicht doet zich voor als politie

Een 19-jarige wegpiraat in Alphen aan den Rijn viel afgelopen vrijdag op door het bumperkleven en veel te hard rijden, maar vooral omdat hij daarbij een blauw knipperlicht achter zijn voorruit had. De politie heeft hem maandag opgezocht, zo maakte de politie woensdag bekend. Het nepzwaailicht is in beslag genomen.
Een politieagent die op dat moment niet in dienst was, noteerde vrijdagavond het kenteken van van de auto. Maandag heeft de 19-jarige bestuurder bezoek van de politie gehad. Na een gesprek heeft de wegpiraat een bekeuring gekregen en moet hij verplicht een gedragscursus gaan volgen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).
Het bewuste zwaailicht achter de ruit
Het bewuste zwaailicht achter de ruit © Politie Alphen aan den Rijn

Busje met uitzendkrachten crasht, twee gewonden

Bij een aanrijding op de Burgerweg in De Lier is woensdagochtend een busje van een uitzendbureau op zijn kant terechtgekomen. Ook een personenauto was betrokken bij het ongeluk op de kruising met de Scheeweg. Dat voertuig raakte zwaar beschadigd. Twee mensen zijn gewond geraakt. Vanwege het politieonderzoek is de Burgerweg afgesloten.
Het gecrashte busje in De Lier
Het gecrashte busje in De Lier © Regio15

Twee keer binnen kwartier gesnapt zonder rijbewijs

Een 18-jarige automobilist is op snelweg A4 bij Roelofarendsveen staande gehouden vanwege zijn opvallende rijgedrag. De tiener was volgens de politie enkel in het bezit van een AM-rijbewijs (brommer, scooter brommobiel). Hij mocht niet doorrijden, maar deed dat toch en werd een kwartier later opnieuw rijdend aangetroffen. De automobilist heeft twee boetes gekregen.

Waar rook is, zijn vleeswaren

Bij een vleesverwerkingsbedrijf aan de Voltaweg in Delft stond de brandweer in de nacht van dinsdag op woensdag voor een verrassing. Na een melding van de bewaking van het pand, kwam de brandweer ter plaatse en ging met brandslang naar binnen. Het bedrijf stond wel vol rook, maar er was geen brand. Een deur van een rookkast, die gebruikt wordt om gerookte vleeswaren te maken, bleek open te staan.
De brandweer hoefde niet te blussen maar heeft wel het pand geventileerd. Volgens een woordvoerder van het bedrijf was de druk in de kast opgelopen door stoomvorming en is de deur toen losgeschoten. Dankzij de goede afzuiginstallatie van het bedrijf kan er vandaag gewoon gewerkt worden in het pand.