112-nieuws | Gewonde na aanrijding in Den Haag - Woning met drugslab in Den Haag gesloten

Slachtoffer wordt behandeld na aanrijding op Troelstrakade in Den Haag
Slachtoffer wordt behandeld na aanrijding op Troelstrakade in Den Haag © District8
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van vrijdag 25 november. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Gewonde na aanrijding met auto in Den Haag

Op de Troelstrakade in Den Haag is vrijdagmiddag een voetganger gewond geraakt na een aanrijding met een auto. Dat gebeurde rond 16.30 uur.
De gewonde voetganger is meegenomen door het ambulancepersoneel en naar het ziekenhuis gebracht. De weg is tijdelijk afgezet door het ongeluk. Het is niet bekend hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De politie is momenteel op zoek naar getuigen.

Drugslab in woning gesloten in Den Haag

Aan de Oudemansstraat in de Haagse wijk Laak is vanaf vandaag een woning gesloten voor de duur van één maand, aldus de politie. In de woning werd een drugslab aangetroffen. De bewoner is door de politie aangehouden.
Op de deur zijn speciale zegels geplaatst voor de sluiting van de woning.
Op de deur zijn speciale zegels geplaatst voor de sluiting van de woning. © Politie Basisteam Laak

Grote controle door politie en HTM, drie personen

De politie en HTM hebben vrijdag een grootschalige controle uitgevoerd in de tramtunnel van de Grote Markt in Den Haag. Dat leverde naast heel veel boetes ook drie personen die nog een gevangenisstraf uit moesten zitten. Een persoon moest nog 15 dagen zitten, en de twee andere personen moesten ieder nog 2 dagen uitzitten.
Daarnaast werd er een mes, schroevendraaier en een boksbeugel in beslag genomen. Bij twee minderjarige werd softdrugs aangetroffen. Een cone met vier joints en twee blokjes hasj zijn in beslag genomen. De ouders van de minderjarigen zijn ingelicht. Verder was het voor 135 mensen dikke pech: zij kregen een boete voor het niet hebben van een geldig vervoersbewijs.

Meer dan 32.000 illegale sigaretten gevonden in woning

Bij een huiszoeking in een woning aan de Schalk Burgerstraat in Den Haag heeft de politie meer dan 32.000 illegale sigaretten gevonden. De woning werd vermoedelijk gebruikt als opslaglocatie voor twee nabijgelegen supermarkten. De sigaretten lijken afkomstig te zijn uit Polen en ook waren er geen accijnzen over betaald.
Ook beide supermarkten werden door het Haags Economische Interventieteam (HEIT) gecontroleerd. In één daarvan werd drie kilo shishatabak aangetroffen en in beslag genomen. Ook daarover was geen accijns betaald. In de woning waren twee personen aanwezig die al eerder met een HEIT-controle in aanraking zijn geweest. De politie heeft de sigaretten in beslag genomen en het onderzoek overgedragen aan de douane.
In de woning werden ruim 32.000 illegale sigaretten aangetroffen
In de woning werden ruim 32.000 illegale sigaretten aangetroffen © Politie

Tientallen kilo's illegaal vuurwerk in woning

In een woning in Wateringen is de politie op 81 kilo illegaal vuurwerk gestuit. Een vader en zoon hadden het spul zowel thuis als in een auto voor de deur liggen. Thuis mag niet meer dan 25 kilo legaal vuurwerk worden opgeslagen.
Als de vader en zoon opnieuw met illegaal vuurwerk de fout in gaan, moeten zij aan de gemeente Westland een boete van 1.000 euro betalen. Deze zogenoemde last onder dwangsom staat los van strafrechtelijke vervolging.

Bestelbus vliegt in brand achterop bergingswagen

Vrijdag is een bestelbus die achterop een bergingswagen stond in brand gevlogen op de A13 bij de afrit Delft-Noord. Dat gebeurde rond 05.00 uur 's ochtends. Het was de tweede keer in één ochtend dat de bus in brand vloog: een medewerker van het bergingsbedrijf had de bus eerder die ochtend opgehaald in de Haagse wijk Mariahoeve nadat hij daar in brand had gestaan.
De brandweer wist door snel ingrijpen te voorkomen dat de bergingswagen verloren ging. Die kon uiteindelijk zijn weg naar het depot vervolgen. Wel liepen zowel de bestelbus als de bergingswagen schade op door de brand.