Sanil B. in hoger beroep tegen straf voor doodschoppen Carlo Heuvelman

Sanil B.
Sanil B. © ANP
WADDINXVEEN - De tot zeven jaar cel veroordeelde hoofdverdachte in de Mallorca-zaak, Sanil B. gaat in hoger beroep. Dat bevestigt het kantoor van zijn advocaat aan Omroep West na berichtgeving van het AD. Sanil B. werd maandag als enige veroordeeld voor de dood van Carlo Heuvelman, die in vorige zomer overleed na een vechtpartij op het Spaanse eiland Mallorca, waarbij Carlo herhaaldelijk tegen zijn hoofd werd geschopt.
Het kantoor van B. advocaat Peter Plasman bevestigt dat hij vandaag in hoger beroep is gegaan. Plasman kon zelf niet aan de telefoon komen. Sanil B. kreeg vrijdag zeven jaar cel voor het doodschoppen van Carlo en voor poging tot doodslag op twee andere slachtoffers. B. ging volgens de rechtbank het hardst tekeer tijdens een nacht vol geweld op de boulevard in El Arenal op Mallorca in juli vorig jaar, waarbij diverse groepen dronken Nederlanders betrokken waren. B. heeft het schoppen van de op de grond liggende Carlo altijd ontkend.
Zeven andere jongemannen uit de Hilversumse vriendengroep werden voor verschillende vormen van geweld veroordeeld, tot 30 maanden cel. Zij werden echter niet verantwoordelijk gehouden voor de dood van Carlo. Carlo Heuvelman werd vorig jaar in de nacht van 13 op 14 juli in elkaar geslagen op de boulevard van badplaats El Arenal en verloor het bewustzijn. Hij overleed vier dagen later in het ziekenhuis.

Rechtbank gelooft Sanil B. niet

De rechtbank vonniste tegen Sanil B. lager dan door het OM geëist, onder meer vanwege zijn jeugdige leeftijd en blanco strafblad. Ook was er volgens de rechter geen sprake van volledige opzet door B. op de dood van Carlo. Maar hij aanvaardde wel het risico op de dood door zo gewelddadig tekeer te gaan. B. heeft, evenals zijn medeverdachten, altijd ontkend dat hij Heuvelman iets zou hebben aangedaan. De rechtbank gelooft hem niet.