Gennaro vermoordde Haagse Karina in haar slaap, krijgt tbs met dwangverpleging

Archiefbeeld
Archiefbeeld © Regio15
DEN HAAG - Gennaro L., de man die de Haagse Karina van Dijk (38) 's nachts in haar borst stak waardoor zij overleed, is niet strafbaar. De rechter heeft hem ontslagen van alle rechtsvervolging, omdat hij volledig ontoerekeningsvatbaar wordt geacht. Eerder werd na onderzoek duidelijk dat L. zou leiden aan schizofrenie, waardoor een celstraf niet meer mogelijk was. De verdachte krijgt tbs met dwangverpleging opgelegd van de rechter voor de moord op de Haagse.
Volgens de rechter is het wel bewezen dat L. schuldig is aan doodslag, hij gaat daarin mee in de strafeis van het Openbaar Ministerie (OM). De officier van justitie eiste eerder al dwangverpleging en tbs tegen voor Gennaro L. (24). De verdachte is vrijgesproken van moord, omdat daar onvoldoende aanwijzingen voor zouden zijn. Er kon niet voldoende hard worden gemaakt dat er sprake was van voorbedachten rade.
De politie kreeg op 23 januari rond 10.00 uur een melding dat er een steekpartij had plaatsgevonden in een woning aan de Roggeveenstraat in Den Haag. De vader van L. belde de politie en vertelde dat hij vermoedde dat zijn zoon Karina had neergestoken. Ter plaatse vonden agenten haar lichaam op bed. Het slachtoffer werd nog gereanimeerd, maar de hulp bleek te laat.

In linkerborst gestoken

Karina bleek in haar linkerborst te zijn gestoken. L. werd meteen aangehouden. Tijdens de laatste uren van Karina's leven bleek ze 's nachts, zoals ze wel vaker deed, drugs en alcohol met de vader van L. te gebruiken. Even verplaatsten de twee zich naar een woning in Scheveningen om vervolgens rond 4.00 uur 's nachts weer thuis te komen in de Roggeveenstraat, waar L. ook woonde.