Crisis of niet, pakketpostbezorger Danny heeft het megadruk

Danny Snijders heeft het mega druk
Danny Snijders heeft het mega druk © Omroep West
DEN HOORN - Ondanks de energiecrisis en torenhoge inflatie draaien de pakketdiensten op volle toeren. 'Met Black Friday en de feestdagen die eraan komen is het extra druk', vertelt Walter van Krieken, procesmanager van PostNL in Den Hoorn. En hij heeft er kijk op, want hij zorgt voor de planning van alle ritten. Zo ziet hij erop toe dat alle pakketten in de bussen passen en tijdig bezorgd kunnen worden.
Op normale dagen verwerkt PostNL in Den Hoorn rond de 40.000 pakketten, maar volgens Van Krieken is dat nu al 55.000 en het zou hem niets verbazen als dat naar de 60.000 pakketten gaat. 'Het is net een zoemende bijenkorfmachine die de pakketten verwerkt', legt hij uit. Vervolgens staan er allemaal mensen klaar om die pakketten in een bus te laden en te bezorgen.
Eén van de bezorgers is de 35-jarige Danny Snijders uit Monster. Hij werkt sinds 4 jaar bij PostNL en heeft het enorm naar zijn zin. 'Je bent lekker buiten, veel in beweging, met mensen bezig en dat bevalt me prima. Het is wel extra aanpoten met Black Friday en de feestdagen. Het lijkt wel of de mensen de energie- en gascrisis helemaal vergeten zijn, het is bestellen, bestellen en nog meer bestellen. Normaal gesproken rij ik rond de 150 pakketten per dag maar nu tik ik regelmatig de 300 aan.'
We reden een bezorgronde mee met Danny:
Door Black Friday heeft pakketbezorger Danny het megadruk
Volgens Van Krieken is het ondanks de crisis en inflatie net zo druk als andere jaren. 'Het lijkt wel een anticyclische beweging, mensen hebben toch de behoefte om wat leuks te vieren, om anderen of zichzelf te verwennen met wat leuks. Ze bestellen, dus dan komen de pakketten. We hebben om de drukte aan te kunnen extra chauffeurs aangenomen en extra bussen geregeld. Dat betekent niet dat het allemaal foutloos gaat maar wel nagenoeg, daar gaan we voor.' Volgens de procesmanager komt 95 tot 98 procent van de pakketten op tijd.