Verdachte van straatroof Zoetermeer meldt zich na beelden in Team West

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Politie
ZOETERMEER - Een 18-jarige man uit Zoetermeer heeft zich bij de politie gemeld, nadat hij eerder deze week was te zien in het opsporingsprogramma Team West. Hij werd gezocht als verdachte van een gewelddadige straatroof in Zoetermeer, waarbij een 19-jarige man werd beroofd van zijn tas en de capuchon van zijn jas. De tweede verdachte in de zaak wordt nog gezocht.
Het slachtoffer van de beroving was op vrijdagavond 21 oktober samen met een vriend met de Randstadrail op weg naar Zoetermeer. In de tram bij station Leidschenveen in Den Haag kwamen twee mannen naast hen zitten. Ze vroegen van alles over de dure merkjassen die de vrienden aan hadden. Die voelden zich daardoor niet op hun gemak. Toen ze bij station Centrum West in Zoetermeer uit de tram stapten, kwamen de twee mannen achter hen aan.
Buiten het station werd het 19-jarige slachtoffer geschopt, geslagen en beroofd van zijn tas en de capuchon van zijn jas. Toen een omstander tussenbeide kwam, sloegen de straatrovers op de vlucht. Ze stapten in de Randstadrail en bekeken in de tram hun buit, voor ze uitstapten op station Voorweg Laag. De twee waren duidelijk te zien op camerabeelden op de verschillende stations en in de tram.

Naar de politie gestapt

De 18-jarige Zoetermeerder herkende zichzelf op de beelden en stapte donderdag naar de politie. Hij is aangehouden en wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De beelden waarop hij was te zien, zijn verwijderd van de site van Team West.
Deze verdachte wordt nog gezocht: