Bandenprikker terroriseert auto's in de Krimpenerwaard en omgeving: honderden aangiftes

Een lekgeprikte band in Lekkerkerk op 18 november
Een lekgeprikte band in Lekkerkerk op 18 november © MediaTV
KRIMPENERWAARD - De politie probeert een voortvluchtige bandenprikker te pakken te krijgen die sinds vorige week actief is. Honderden banden werden door de geheimzinnige prikker lek gestoken met een scherp voorwerp, onder meer in de Krimpenerwaard en in Capelle aan den IJssel.
Volgens de politie begon de bandenprikker zijn terreurbewind in de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 november in de Krimpenerwaard. Die nacht werden in Schoonhoven, Ammerstol, Bergambacht, Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek tientallen autobanden kapot gestoken. Een dag later sloeg de man opnieuw toe in Capelle aan den IJssel, en donderdag was het daar weer raak. De politie heeft inmiddels meer dan 120 aangiftes binnen van lekgestoken banden uit de Krimpenerwaard, in Capelle staat de teller al op ruim honderd.
De politie vermoedt dat het allemaal begon met een fietsdiefstal bij een boer in Krimpen aan den Lek op 17 november. Toen werd de man op beeld vastgelegd terwijl hij een fiets stal. Gedurende zijn nachtelijke steektochten werd de man meerdere keren gefilmd. De politie heeft die beelden vertoond in het opsporingsprogramma Bureau Rijnmond en hoopt de dader zo op het spoor te komen. Ze gaan ervanuit dat het om een enkele dader gaat.
De man werd gefilmd toen hij op 17 november een fiets stal van een boer
De man werd gefilmd toen hij op 17 november een fiets stal van een boer © Politie
De politie in de Krimpenerwaard roept gedupeerden op om aangifte te doen. 'We verzoeken iedereen die de banden van hun auto laat vervangen om bij de garage een stuk uit de band te laten snijden ter hoogte van het prikpunt en dit stuk over te dragen aan de politie. Dit kan ons helpen bij ons onderzoek', meldt de politie op Facebook.
Het is niet de eerste keer dat een seriebandenprikker in de regio te werk gaat. In 2016 werd de Westlandse bandenprikker Quentin S. veroordeeld tot zestien maanden celstraf voor het lekprikken van meer dan 300 autobanden. S. liet op sommige auto's zelf een boodschap achter, ondertekend met de naam 'Slash'. Hij werd uiteindelijk door zijn eigen moeder aangegeven.