Vluchtende automobilist aangehouden door openstaande brug

Politieauto
Politieauto © Politie
GOUDA - Voor een automobilist in Gouda kwam een openstaande brug op een wel heel vervelend moment. Hij was namelijk net op de vlucht geslagen voor de politie. De bestuurder probeerde nog weg te rennen, maar kon niet veel later in een achtertuin worden aangehouden. Het bleek dat de man in het systeem van de politie gesignaleerd stond omdat ze hem wilden verhoren voor andere feiten.
De agenten kwamen de bestuurder van Volkswagen Golf R vrijdag tegen op de Burgemeester Martenssingel. Toen de bestuurder de agenten zag reed hij met een enorme snelheid een woonwijk door. Omdat agenten geen directe aanleiding hadden om de achtervolging in te zetten en niet de veiligheid van omstanders wilde riskeren, lieten ze de man gaan.
Maar de bestuurder kwam er niet zo makkelijk vanaf. Even later zageen andere politieauto de Golf rijden, waarna de bestuurder wederom wegreed, dit keer richting de Coenecoopbrug. De brug stond op dat moment open, waarop de bestuurder zijn vlucht te voet verder moest zetten. Agenten troffen hem later aan in een achtertuin. De man bleek nog gezocht te worden omdat de politie hem graag wil spreken over andere zaken.

Geen legitimatiebewijs nodig

De aangehouden man zat niet alleen in zijn auto, hij had ook een passagier bij zich. Omdat de bijrijder geen legitimatiebewijs kon tonen is hij meegenomen naar het bureau. Daar zal hij met een bekeuring weggestuurd worden.