Haagse avondwinkel opnieuw overvallen: ‘Bang om hier in mijn eentje te werken’

De avondwinkel aan de Apeldoornselaan werd vrijdagavond overvallen
De avondwinkel aan de Apeldoornselaan werd vrijdagavond overvallen © Regio15
DEN HAAG - ‘Ik heb er geen woorden voor en ben heel erg geschrokken.' Dat zegt de 62-jarige eigenaar van de Haagse avondwinkel die vrijdagavond werd overvallen. 'De zaak is mijn leven, maar ik ben bang om hier in mijn eentje te werken. Stoppen is voor mij geen optie, want wat moet ik dan?’
Drie gewapende overvallers drongen vrijdagavond rond 21.15 uur via de voordeur de supermarkt aan de Apeldoornselaan binnen. Vlak daarvoor is de zoon van de eigenaar naar hem toegekomen om zijn dienst over te nemen. Zelf is de winkelier, die alleen anoniem zijn verhaal durft te doen, tijdens de overval niet aanwezig in het pand en komt hij er per toeval achter dat de winkel is overvallen. De daders bedreigen zijn zoon met een mes en vertrekken met sigaretten en geld uit de kassa. Van hen ontbreekt nog ieder spoor.
'Ik ben na het werken op bezoek gegaan bij mijn schoondochter en wilde tegen sluitingstijd nog even een kijkje nemen bij mijn zoon', vertelt de ondernemer in tranen. Als de man samen met zijn vrouw aankomt bij de avondwinkel, staat de straat vol met politie en ziet hij direct dat er iets ergs gebeurd is. 'Het allerbelangrijkste is dat mijn zoon niet gewond is geraakt, maar ik vind het ongelofelijk dat ze hem hebben overvallen', vertelt hij aangeslagen.

Stoppen is geen optie

Voor de supermarkteigenaar is de overval een nieuw dieptepunt in zijn leven. Hij vertelt dat hij twee jaar geleden zelf het slachtoffer was van een gewapende overval op zijn winkel en daarom valt deze nieuwe overval hem zwaar. Hij is herstellende van een operatie en kan daardoor moeilijk tillen. Toch zijn de gebeurtenissen voor hem geen reden om zijn zaak op te geven. 'Ik werk hier zeven dagen per week en dit is alles wat ik heb. De winkel is alles voor mij en ik moet er niet aan denken om te leven van een uitkering.'
Voor de daders heeft de ondernemer geen goed woord over. De politie is een onderzoek gestart en heeft de camerabeelden uit de winkel in beslag genomen. 'Ik hoop dat ze zo snel mogelijk gepakt worden en allemaal hoge straffen krijgen', zegt de winkelier.

Getuigen en camerabeelden

De drie verdachten zijn nog altijd spoorloos. Ze gingen er na de overval rennend vandoor in de richting van de Hoog Buurlostraat en de Dierenselaan. De politie is naar hen op zoek en naar mensen die ze hebben gezien of camerabeelden van het drietal hebben. Ze waren in het zwart gekleed en droegen gezichtsbedekking. Ook hadden ze een rode boodschappentas en een zwarte rugtas bij zich.