112-nieuws | Ambulancepersoneel bedreigd, vraagt hulp van politie

Ambulancepersoneel bedreigd in Leidse Oosterdwarsstraat
Ambulancepersoneel bedreigd in Leidse Oosterdwarsstraat © Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van woensdag 30 november. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Ambulancepersoneel bedreigd, vraagt hulp van politie

Ambulancebroeders zijn woensdag bij een melding in Leiden bedreigd. De situatie was op een gegeven moment zo ernstig, dat hulp van de politie werd gevraagd.
Het ambulancepersoneel kwam af op een medische noodsituatie in de Oosterdwarsstraat. Wat er precies is gebeurd, kan een woordvoerster van de politie niet zeggen. Na de bedreiging in de woning trokken de ambulancebroeders zich terug, tot de politie arriveerde. Niemand raakte gewond.

Getuigen dodelijk ongeluk gezocht

Een week na een dodelijk ongeluk in Voorburg komt de politie met een getuigenoproep. Er wordt gezocht naar mensen die meer weten over de botsing tussen een fietser en een personenauto, waarbij de 78-jarige fietser om het leven kwam.
De oudere fietser reed vorige week woensdag rond 12.15 uur op een herenfiets op de kruising van de Rembrandtlaan met de Prinses Margrietlaan, toen hij werd geschept door de auto. De man kwam onder het voertuig terecht en overleed ter plekke. Er is al uitgebreid onderzoek verricht, maar de politie wil meer mensen spreken die het slachtoffer vóór het ongeluk hebben zien fietsen. Hij droeg een fietshelm, donkere bovenkleding, een spijkerbroek en middelhoge wandelschoenen.
Het ongeval op de Rembrandtlaan in Voorburg
Het ongeval op de Rembrandtlaan in Voorburg © Regio15

Drugshandelaren opgepakt

Een man van 39 uit Den Haag en een 28-jarige vrouw uit Zoetermeer zijn dinsdag opgepakt voor de handel in verdovende middelen in Zoetermeer. De politie kwam het duo het spoor dankzij meldingen via Meld Misdaad Anoniem. In een huis aan de Maisakker werden de drugs gevonden, waarna de man en de vrouw in een auto zijn gearresteerd. Er lagen niet alleen drugs in het huis, maar ook contant geld en mogelijk gestolen spullen.
Politie neemt auto in beslag in drugsonderzoek Zoetermeer
Politie neemt auto in beslag in drugsonderzoek Zoetermeer © Politie

Busje schept slachtoffer, fiets meters meegesleurd

Op de Lammenschansweg in Leiden is woensdag rond 12.30 uur een fietser gewond geraakt bij een aanrijding met een autobusje. De fietser is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over de toedracht is nog niets bekend. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.
De fiets, met op de achtergrond de eerste hulp die verleend wordt
De fiets, met op de achtergrond de eerste hulp die verleend wordt © Regio15

Vertraging op A4 na ongeluk

De A4 bij Zoeterwoude-Rijndijk, in de richting van Den Haag, was woensdagochtend een tijdje dicht vanwege een ongeluk. Volgens Rijkswaterstaat liep de vertraging op tot een uur en stond er negen kilometer file.
Inmiddels is de weg weer vrijgegeven.
Het ongeluk gebeurde bij Zoeterwoude-Rijndijk
Het ongeluk gebeurde bij Zoeterwoude-Rijndijk © Rijkswaterstaat

Politieagent gewond bij worsteling

Een politieagent is in de nacht van dinsdag op woensdag lichtgewond geraakt bij een worsteling met een scooterrijder die drugs vervoerde. Het incident gebeurde op de Soestdijksekade, in de buurt van het Zuiderpark.

Bestelbus uitgebrand in Den Haag

Een geparkeerd bestelbusje heeft in Den Haag in brand gestaan. Dat gebeurde rond middernacht op de Middenweg. De wagen raakte door de brand onherstelbaar beschadigd. Een auto die ernaast geparkeerd stond liep ook schade op. De oorzaak van de brand is niet bekend.
De bestelbus stond geparkeerd op de Middenweg in Den Haag
De bestelbus stond geparkeerd op de Middenweg in Den Haag © Regio15