112-nieuws | Auto op z'n dak, A12 richting Gouda dicht - Pubers verdacht van beroving

Crash op A12 bij Zoetermeer
Crash op A12 bij Zoetermeer © Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van donderdag 1 december. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Auto op z'n dak, A12 richting Gouda dicht

De A12 richting Gouda is donderdagavond afgesloten door een ongeluk bij Zoetermeer. Na een botsing ter hoogte van afslag Zoetermeer Centrum belandde een personenauto op zijn dak. Iets verderop staat een andere personenauto met veel schade.
Verkeer richting Gouda en Utrecht wordt bij knooppunt Prins Clausplein omgeleid. Vanaf daar volg je Amsterdam (A4) en Alphen aan den Rijn (N11). Wanneer de A12 weer open gaat is nog niet bekend.

14-jarigen verdacht van beroving

De politie is naarstig op zoek naar twee 14-jarigen die verdacht worden van een poging tot beroving. De jongen en het meisje zouden donderdagavond op de Marie Heinenweg bij het Haagse Zuiderpark hebben toegeslagen. Via Burgernet wordt gevraagd uit te kijken naar het licht getinte duo, dat een mondkapje droeg.

Onrustig in Schilderswijk na WK-zege Marokko

Opnieuw was het onrustig in de Haagse Schilderswijk na de gewonnen WK-wedstrijd van Marokko. Net als vorige week werd een druk kruispunt bij de Vaillantlaan bezet en vloog er zwaar vuurwerk door de lucht. Een agent raakte gewond, zes mensen zijn opgepakt.

Fietser komt onder vrachtwagen terecht

Op een rotonde op de N210 bij Bergambacht is donderdagmiddag een fietser gewond geraakt bij een aanrijding met een vrachtwagen. Volgens een woordvoerder van de politie is de fietser gewond aan het been maar verder goed aanspreekbaar. Of het slachtoffer naar het ziekenhuis is vervoerd is niet bekend.
De fiets van het slachtoffer ligt onder de vrachtwagen
De fiets van het slachtoffer ligt onder de vrachtwagen © MediaTV

Bijna vier uur geen treinen tussen Gouda en Zoetermeer

Tussen Zoetermeer en Gouda hebben donderdag zo'n vier uur lang geen treinen gereden in verband met een aanrijding. Om 13.45 uur werd de dienstregeling hervat.
De NS liet bussen rijden tussen stations Zoetermeer-Oost, Lansingerland-Zoetermeer en Gouda Centraal. Treinreizigers tussen Den Haag en Utrecht, die normaliter via Zoetermeer en Gouda reizen, konden ook per trein omreizen via Rotterdam of Leiden.

Twee jongens mishandeld en beroofd in Gouda

Op de Burgvlietkade in Gouda zijn woensdagmiddag rond 15.00 uur twee jongens mishandeld en beroofd door een drietal jongeren. De twee fietsende jongens werden eerst vanuit het park achtervolgd en vervolgens door de groep klemgezet en gedwongen om af te stappen. De berovers eisten dat de jongens hun spullen uit hun zakken haalden. Toen zij weigerden, werden ze geslagen.
Het gaat om drie verdachten van 13 of 14 jaar oud en ongeveer 1,6 meter lang. Tijdens de beroving droegen ze donkere sportkleding. Eén van hen is licht getint met donker krullend haar en een zilveren tand. De tweede verdachte is eveneens licht getint en heeft half krullend haar en een lichte snor. De laatste verdachte is donker getint met gemillimeterd haar.

Agent geslagen tijdens bemiddeling

Aan de Leyweg in Den Haag is woensdagavond een agent geslagen toen hij reageerde op een melding van een mishandeling in een woning. Bij aankomst bleek er geen sprake te zijn van mishandeling, maar wel van een ruzie. Toen de agent wilde bemiddelen kreeg hij een klap op zijn kin van de bewoner. Die werd daarop aangehouden. De agent heeft aangifte gedaan.