Gewonde bij steekpartij in Leidschendam: 'Zat er een keer aan te komen'

Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht
Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht © Regio15
LEIDSCHENDAM-VOORBURG - Bij een steekpartij in Leidschendam is een persoon gewond geraakt. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend gemaakt. Een verdachte kon niet veel later op de Laan van Nieuw Oosteinde in Voorburg worden aangehouden, laat de politie weten.
De politie kreeg rond 12.50 uur een melding van een steekpartij in een woning aan de Dijkgraafstraat in Leidschendam. Hier trof de politie een gewonde bewoner aan. Volgens een woordvoerder van de politie is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd. Er is volgens de politie sprake van een steekpartij, maar er wordt nog onderzocht of het slachtoffer ook in de woning is neergestoken.
Het slachtoffer woont in een woning op de tweede verdieping van een flatgebouw. In de flat kunnen alleen jongeren tot 21 jaar zich inschrijven voor een woning, leggen bewoners aan Omroep West uit. Volgens omwonenden is de situatie in de buurt al langer grimmig. 'Dit zat er een keer aan te komen', zegt een geschrokken bewoonster die net haar auto bij de flat parkeert. 'Er is heel veel geweld. Ik woon hier nu vijf jaar en ga hier binnenkort gelukkig weg.'

'Dit keer was het serieus'

Een van de bewoners die wel thuis was op het moment van de steekpartij, vertelt dat de politie met veel mensen naar de flat is gekomen. 'Ze rijden hier wel meer voorbij, maar dit keer was het serieus', vertelt de omwonende. 'Meerdere agenten renden hard naar de flat en er was enorm veel politie en zelfs marechaussee. Het verbaast me niet dat dit nu hier gebeurt.'
Volgens de politie is er een melding van een steekpartij in een woning geweest, waarbij de bewoner gewond is geraakt. Deze is afgevoerd naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt nog wat er precies in of rond de woning is gebeurd.

Straat afgezet

De verdachte ging er na de steekpartij vandoor. De politie en marechaussee konden deze persoon niet veel later aanhouden op de Laan van Nieuw Oosteinde in Voorburg. De verdachte is in een ambulance nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Hij kon direct mee naar het bureau. De politie kreeg een melding van een schietpartij in de Laan van Nieuw Oosteinde, maar dit kon de politie zondag niet bevestigen. Dit wordt nog onderzocht.
Aan de Laan van Nieuw Oosteinde doen onder meer de politie en de Koninklijke Marechaussee onderzoek naar het incident. Hiervoor werd de straat afgezet, maar deze is inmiddels vrijgegeven.