Pikante reclame Kruidvat schiet bij sommigen in verkeerde keelgat

Bij een stapel vibrators stond deze pikante tekst op een reclamebord
Bij een stapel vibrators stond deze pikante tekst op een reclamebord © Grace via Twitter
LEIDEN - Ophef over een pikante reclame van een filiaal van Kruidvat in Leiden. Bij een stapel verpakkingen met seksspeeltjes staat een reclamebord met de gevatte tekst: 'Sinterklaas is niet de enige die komt dit jaar.' Maar niet iedereen kan lachen om de actie.
Het ging om de Satisfyer, een luchtdrukvibrator die sinds enkele jaren in de schappen bij Kruidvat ligt. Grace deelde een foto op Twitter van het reclamebord dat naast de stapel seksspeeltjes stond. 'Sorry?', schreef ze erbij.
Een woordvoerder van Kruidvat laat weten dat de medewerkers van het filiaal in Leiden de tekst zelf bedacht hebben en het bedoelden als een leuk grapje. 'Dat snappen wij natuurlijk. We communiceren ook vaak met een knipoog en humor, maar dit past echt niet bij ons bedrijf', zegt de woordvoerder.
Grace was niet de enige die onder de indruk was van de pikante reclame van Kruidvat. Veel mensen kunnen om de actie lachen, anderen helemaal niet.
De woordvoerder laat weten dat het bord inmiddels is weggehaald. 'We kregen veel reacties van mensen die er om konden lachen en het leuk vonden. Maar we kregen ook reacties van mensen die zeiden: hoe leg ik dit aan mijn kinderen uit? Vandaar dat er toch gekozen is om het bord weg te halen.' De medewerkers die de tekst bedacht hebben begrijpen dit en snappen de ophef over het reclamebord.