Coalitie Wassenaar geklapt, wethouder dient ontslag in

Wethouder Caroline Klaver
Wethouder Caroline Klaver © Gemeente Wassenaar
WASSENAAR - De Wassenaarse VVD is uit de coalitie gestapt. Dat heeft de politieke partij bekendgemaakt via sociale media. De grootste partij in de gemeenteraad zegt er niet langer vertrouwen in te hebben dat het coalitieakkoord 'in gezamenlijkheid kan worden uitgevoerd'. Wethouder Caroline Klaver heeft daarom haar ontslag ingediend bij burgemeester Leendert de Lange.
Als voorbeeld van de onenigheid binnen de coalitie noemt VVD de voorgestelde verhoging van de onroerendezaakbelasting (ozb) in 2023 met 20 procent. Daar stemde de partij tegen. 'Wat de Wassenaarse VVD betreft moet deze verhoging gefaseerd worden ingevoerd.'
Met het uittreden uit de coalitie dient ook VVD-wethouder en eerste locoburgemeester Caroline Klaver haar ontslag in. Zij was sinds 2018 wethouder.

Eén zetel te weinig

Afgelopen juni sloot VVD (vijf zetels) een coalitieakkoord met Hart voor Wassenaar (vijf zetels), Lokaal Wassenaar (drie zetels) en GroenLinks (twee zetels). Zonder VVD telt de coalitie tien zetels, één zetel te weinig voor een meerderheid.