Overvaller die 82-jarige vrouw vastbond in woning na bijna jaar zoeken opgepakt

Politie bij de woning aan de Luykendreef in Leiderdorp
Politie bij de woning aan de Luykendreef in Leiderdorp © MediaTV
LEIDERDORP - De politie heeft vrijdag een 28-jarige man aangehouden die ervan wordt verdacht in februari een 82-jarige vrouw op gewelddadige wijze te hebben beroofd en vastgebonden in haar woning in Leiderdorp. Daarbij deed verdachte uit Gorinchem zich voor als pakketbezorger. Camerabeelden en DNA-onderzoek brachten de politie op het spoor van de verdachte.
Het nietsvermoedende slachtoffer deed vrijdag 4 februari haar deur open voor een 'pakketbezorger'. De man duwde haar opzij en drong de woning aan de Luykendreef binnen. Daar werd de vrouw bedreigd en mishandeld, en uiteindelijk vastgebonden. De dader vertrok zonder buit. De vrouw bleef gewond achter.
Bij het doorzoeken van camerabeelden herkenden agenten het kenteken van de auto die door de overvaller gebruikt werd. Afgelopen september werd de verdachte aangehouden, zodat agenten DNA konden afnemen. In afwachting van het onderzoek werd de man vrijgelaten. Nu uit het onderzoek blijkt dat het materiaal van de man overeenkomt met materiaal in de woning, is hij opnieuw aangehouden. De politie verwacht de zaak daarmee te hebben opgelost.