112-nieuws | Persoon bekneld onder busje in Den Haag

Een persoon moest door de brandweer onder het busje vandaan worden gehaald
Een persoon moest door de brandweer onder het busje vandaan worden gehaald © Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van maandag 5 december. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Persoon bekneld onder busje in Den Haag

In de Velpsestraat in Den Haag raakte een persoon bekneld onder een busje. Op foto's is te zien dat de brandweer een krik gebruikt om de persoon onder het busje vandaan te halen.
Het slachtoffer werd ter plaatse onderzocht door de hulpverleners. Het is niet bekend hoe het slachtoffer onder het busje terecht kwam en of diegene daarbij gewond is geraakt.

70 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen in Delft

De politie heeft maandag ongeveer 70 kilo vuurwerk in beslag genomen. In drie Delftse woningen werden onder andere nitraten, strijkers en vlinders aangetroffen en meegenomen door de politie.
Onder andere nitraten, strijkers en vlinders werden in beslag genomen
Onder andere nitraten, strijkers en vlinders werden in beslag genomen © Politie Basisteam Delft

Politie neemt 6400 zakjes snus in beslag

De politie heeft afgelopen zaterdag 6400 zakjes snus in beslag genomen in een avondwinkel aan de Rijswijkseweg in Den Haag. De onderneming kwam in beeld vanwege een levering die op dat moment plaatsvond. Op datzelfde moment was bij een nabijgelegen onderneming een controle van het Haags Economisch Interventie Team (HEIT). De politiemedewerkers, die vast onderdeel zijn van het HEIT, onderzochten wat voor goederen er werden geleverd en stuitten op de snus.
Een deel van de aangetroffen snus
Een deel van de aangetroffen snus © Politie
Snus is een soort theezakje dat onder de bovenlip wordt gestopt, waarbij de nicotine in het product via bloedvaatjes in de bovenlip en mond in het bloed terechtkomt. Snus met 0,035 milligram nicotine of meer mag in Nederland niet worden verkocht of verhandeld. De snus die door de politie in beslag is genomen bevat 10,9 milligram nicotine per zakje. Ter vergelijking: een sigaret bevat gemiddeld 0,68 milligram nicotine. Het gebruik van snus geeft een licht tintelend gevoel en mensen kunnen er energieker en alerter van worden.

Gewonde man geen slachtoffer van misdrijf

De 29-jarige man die donderdagavond gewond in een woning in Den Haag werd gevonden, blijkt niet het slachtoffer van een misdrijf te zijn. Dat wijst politieonderzoek uit. Na de vondst werden drie personen aangehouden, maar zij zijn weer vrijgelaten. In eerste instantie vermoedde de politie dat er sprake was van een schietpartij, maar dat is dus niet zo. De gewonde man lag in een huis aan de Deimanstraat in het Laakkwartier.
Het rechercheteam van de politie verricht onderzoek in een woning aan de Deimanstraat na de vondst van een zwaargewonde man
Het rechercheteam van de politie verricht onderzoek in een woning aan de Deimanstraat na de vondst van een zwaargewonde man © Regio15