112-nieuws | Beroving met mes in Zuiderpark - Explosief slaat krater in auto

Politie onderzoekt het gat in de motorkap
Politie onderzoekt het gat in de motorkap © Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van dinsdag 6 december. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Beroving met mes in Zuiderpark

Een 42-jarige man is maandagavond in het Zuiderpark in Den Haag door twee mannen met een mes beroofd. Dat gebeurde rond 20.00 uur bij de ingang aan de Fluitenbergstraat. De berovers zijn licht getint, tussen de 40 en 45 jaar oud en zij hadden donkere kleding aan en een muts op. Wat er precies gestolen is, is niet bekend. Wie meer weet kan contact opnemen met de politie.

Huurauto rijdt zich vast op strand

Een bergingsbedrijf heeft een huurauto moeten wegslepen van het strand van Noordwijk. Dat tweet 'Takel Dennis' woensdag. Volgens de berger wilde de bestuurder van de huur-SUV uitzoeken of de wagen het terrein op het strand aankon. De auto kwam honderd meter vanaf de strandafgang vast te zitten in het zachte zand omdat hij geen vierwielaandrijving heeft.

Explosief slaat krater in auto

Een explosief heeft dinsdagochtend vroeg een ware krater geslagen in de motorkap van een auto die geparkeerd stond aan de Frederik Van Eedenstraat in Voorburg. In de motorkap en de voorruit de auto zit een rond gat.
De auto heeft ook even in brand gestaan. Bij de portiekdeur naast de auto zijn alle ramen gesprongen, ook heeft daar brand gewoed. Fietsen die naast de auto stonden, zijn beschadigd geraakt.
De brandweer heeft de verschillende branden weer geblust. De politie doet onderzoek naar wat de explosie heeft veroorzaakt.

Bekneld zittende man naar ziekenhuis

De man die maandagavond bekneld kwam te zitten onder zijn eigen busje, is gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Dat meldt de politie dinsdag. Rond 20.15 uur belandde het slachtoffer onder zijn eigen voertuig. Dat gebeurde op de Velpsestraat in Den Haag.
De politie zegt tot op heden niet te weten hoe de man in zijn benarde situatie terecht kwam. De brandweer moest de man met een krik onder zijn eigen busje vandaan halen. Daarna werd hij onderzocht door het hulpverlenende personeel. De man is vervolgens met zijn verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
Een persoon moest door de brandweer onder het busje vandaan worden gehaald
Een persoon moest door de brandweer onder het busje vandaan worden gehaald © Regio15

Lobi BBQ opnieuw doelwit, nu in Rotterdam

Bij een vestiging van de Surinaamse afhaalketen Lobi BBQ in Rotterdam is er in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Een week geleden lag er bij de Haagse vestiging van Lobi BBQ aan de Hoefkade een mogelijk explosief voor de deur. Een 19-jarige Capellenaar is daar toen aangehouden. Hij zit nog vast.
De explosie in Rotterdam is het is vijfde incident bij vestigingen van Lobi BBQ in enkele weken tijd. De eigenaar van de restaurantketen zegt geen idee te hebben waarom hij doelwit is. De politie vermoedt een verband tussen de incidenten, maar het onderzoek loopt nog. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.