112-nieuws | Brandende jerrycan ontploft, gehoorschade bij omstanders - Man vast voor steekpartij

Op deze plek ontplofte de jerrycan
Op deze plek ontplofte de jerrycan © Media TV
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van woensdag 7 december. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Verdachte vast voor steekpartij Noordwijk

Een 19-jarige man uit Leiden zit vast, omdat hij betrokken zou zijn geweest bij een steekpartij op De Grent in Noordwijk. De verdachte meldde zich dinsdagavond bij de politie, nadat de zaak werd behandeld in het opsporingsprogramma Team West.
De steekpartij was in de nacht van zaterdag op zondag in het uitgaansgebied van Noordwijk. Het 28-jarige slachtoffer raakte zwaargewond. De verdachte die zich bij de politie meldde heeft verklaard betrokken te zijn geweest bij de steekpartij. Hij wordt vrijdag voorgeleid.
De politie zegt nog op zoek te zijn naar een fietser die de steekpartij vermoedelijk heeft gefilmd.

Brandende jerrycan ontploft, gehoorschade bij omstanders

Twee mensen hebben in Alphen aan den Rijn gehoorschade opgelopen na een explosie bij een flat. Dat meldt de politie woensdag. In eerste instantie stond er een jerrycan in brand, naast een flatgebouw aan de Lupinesingel.
Toen twee omstanders het vuur wilden blussen, ontplofte de brandende jerrycan. Ze liepen daarbij gehoorschade op. Ook het gebouw raakte beschadigd. De politie is op zoek naar getuigen.

Gebouw ontruimd na onwelwording

In een bedrijfspand aan de Hovenierstraat in Naaldwijk is woensdagmorgen iemand onwel geworden. Alle andere aanwezigen in het gebouw zijn geëvacueerd.
De brandweer heeft een gasfles naar buiten gehaald en verschillende metingen gedaan, maar heeft geen gevaarlijke stoffen aangetroffen.
Onderzoek in het bedrijfspand in Naaldwijk
Onderzoek in het bedrijfspand in Naaldwijk © VR-Press

Containerbrand geblust in Naaldwijk

De brandweer heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een brand geblust in een steeg aan de Emmastraat in Naaldwijk. In de steeg stonden verschillende afvalcontainers en lagen kerstbomen opgeslagen.
Omwonenden probeerden de brand zelf te blussen, maar uiteindelijk heeft de brandweer de vlammen gedoofd. Onderzocht wordt hoe de brand is ontstaan.

Auto in brand gestoken

Aan de Hofzichtlaan in Voorburg is in de nacht van dinsdag op woensdag een busje in brand gestoken. Een getuige zou hebben gezien hoe iemand zich bij het busje verdacht ophield en iets in de bus gooide. Daarna was er een knal en stond de voorkant van het voertuig in lichterlaaie.
Tijdens het blussen van de brand werd de weg tijdelijk afgesloten. De politie doet onderzoek naar brandstichting.
De voorkant van het busje raakte zwaar beschadigd
De voorkant van het busje raakte zwaar beschadigd © Regio 15

Explosie bij woning in Nootdorp

Bij een explosie is dinsdagavond de voordeur van een woning in Nootdorp zwaar beschadigd. De explosie vond rond half twaalf plaats aan de President Kennedystraat. Omwonenden zouden na de klap mannen hebben zien wegrennen.
Ook ernaast gelegen woningen raakten door de explosie beschadigd. Geparkeerde auto's werden door brokstukken geraakt. Voor zover bekend raakte niemand gewond.