Groep tieners mishandelt HTM-personeel: twee 14-jarigen opgepakt

De jongeren werden aangehouden op het Parijsplein
De jongeren werden aangehouden op het Parijsplein © Regio15
DEN HAAG - Een groep van 10 à 11 jongeren heeft zondagavond medewerkers van de HTM aangevallen en mishandeld. Dat is gebeurd in tram 16 bij het Parijsplein in de Haagse wijk Wateringse Veld. De politie heeft twee verdachten aangehouden: een jongen uit Den Haag en een meisje uit Leidschendam. Ze zijn beiden 14 jaar.
Het conflict tussen de HTM-medewerkers en de groep ontstond toen de jongeren werden aangesproken op hun gedrag. Ze zouden voor overlast zorgen in tram 16. De groep keerde zich vervolgens tegen de HTM'ers.
Op de melding van de mishandeling is de politie met meerdere voertuigen naar het Parijsplein gekomen. Twee medewerkers van het vervoersbedrijf zijn dusdanig mishandeld dat ze aangifte hebben gedaan.

Vluchten een kelder in

De groep was na de mishandeling in de tram op de vlucht geslagen. Volgens een politiewoordvoerder vluchtten twee van hen een kelder van een flat in. Daar konden de 14-jarige jongen en het 14-jarige meisje worden aanhouden. De rest van de groep had toen al de benen genomen.
De politie onderzoekt de mishandeling in de tram. Daarvoor is de politie op zoek naar getuigen en mogelijke beelden van de mishandeling.

Heel vervelend

Het is onbekend of de HTM-beveiligers gewond zijn geraakt. Een woordvoerder van de HTM zegt dat de beveiligers intern zijn opgevangen. Ze noemt het voorval 'heel vervelend': 'Die mensen zijn gewoon aan het werk, blijf van ze af', voegt ze eraan toe.