Man (28) neergestoken na het uitgaan in Noordwijk

Deze zaak is opgelost
Deze zaak is opgelost
NOORDWIJK - De politie is op zoek naar een filmpje dat een fietser afgelopen weekend heeft gemaakt van de steekpartij op De Grent in Noordwijk. Een 28-jarige man werd daar neergestoken na het uitgaan. Hij ligt nog gewond in het ziekenhuis. De politie doet al onderzoek naar camerabeelden, maar wil graag meer beeld hebben. De fietser reed tijdens het incident langs en er is gezien dat diegene mogelijk heeft gefilmd.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 6 december. Meer zaken zijn hier te vinden.
UPDATE: Na de getuigenoproep in Team West meldde de verdachte zich bij de politie. Het is een 19-jarige man uit Leiden. Hij zit vast en wordt verhoord. De fietser die mogelijk een filmpje heeft gemaakt, wordt nog gezocht als getuige.
Het slachtoffer is in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 december in club M aan De Grent. Hij heeft daar met vrienden een leuke avond, maar op een gegeven moment ontstaat er wat onenigheid met een onbekende. Wat er precies aan de hand is, is nog niet duidelijk. Wie ook in de club was en er iets van heeft gezien of gehoord, wordt gevraagd zich te melden.
Rond 3.15 uur is de groep van het slachtoffer en zijn vrienden buiten. Daar gaat het vervolgens helemaal mis: de 28-jarige man wordt aangevallen met een scherp voorwerp. Zijn vrienden komen te hulp en proberen de man tegen te houden. Maar het is al te laat: het slachtoffer is gestoken. Hij heeft ernstige verwondingen opgelopen en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
De steekpartij gebeurde op dit deel van De Grent
De steekpartij gebeurde op dit deel van De Grent © Omroep West
De politie bekijkt onder andere beelden van bewakingscamera's op en rond De Grent om de dader te vinden. Wie ook beelden heeft en die nog niet met de politie heeft gedeeld, wordt gevraagd dat te doen. Ook het filmpje dat de voorbijrijdende fietser tijdens het incident mogelijk heeft gemaakt wordt nog gezocht, net als getuigen die de steekpartij hebben gezien.