Vrouw met pistool op hoofd verkracht, verdachte komt niet opdagen in rechtbank

De verdachte zou handboeien hebben gehad, foto ter illustratie
De verdachte zou handboeien hebben gehad, foto ter illustratie © ANP
LEIDEN - Het Openbaar Ministerie verdenkt de 23-jarige Leidenaar Hamza N. ervan een vrouw met een pistool op haar hoofd te hebben verkracht. Ook zou hij, terwijl hij zich voordeed als een agent in burger, een andere vrouw hebben aangerand. Hij dwong dat slachtoffer om met beide armen gespreid tegen een auto te gaan staan om haar te 'fouilleren'. De rechtszaak tegen Hamza N. zou woensdag dienen, maar de verdachte weigerde naar de zitting te komen. De zaak is daarom uitgesteld.
Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt Hamza N. ervan op 15 maart in Katwijk een vrouw onzedelijk te hebben betast. Hij zou zich hebben voorgedaan als agent. Uitgerust met handboeien en pepperspray, dwong N. het slachtoffer met beide armen gespreid tegen een auto te gaan staan om haar te 'fouilleren'.
Ook zou hij een vrouw met een pistool tegen haar hoofd hebben gedwongen tot seksuele handelingen bij hem. Die gewelddadige verkrachting vond plaats op 7 februari in Leiden. Hij lokte zijn slachtoffer volgens het OM onder valse voorwendselen naar het stadspark Leidse Hout. Daar dwong hij de vrouw tot orale seks. Volgens het OM dreigde N. haar een kogel door het hoofd te schieten als zij zou gaan schreeuwen.

Onder invloed van pijnstillers

Deze woensdag zou N. zich moeten verantwoorden voor de rechtbank in Den Haag. Tot verrassing van de rechtbank was N. woensdag echter in zijn cel gebleven. Zijn advocaat vertelde dat haar cliënt onlangs is geopereerd aan zijn hand, nadat hij een sportblessure had opgelopen in de gevangenis. Omdat N. nog onder invloed zou zijn van pijnstillers, vond hij het beter in zijn cel te blijven, de strafzaak zou ook wel zonder zijn aanwezigheid behandeld kunnen worden.
Het Openbaar Ministerie hechtte weinig waarde aan het verhaal over de sportblessure en wilde dat N. alsnog door de politie naar de rechtszaal zou worden gebracht. De rechtbank vond dat geen goed idee en besloot de behandeling van de zaak uit te stellen tot 1 februari volgend jaar, zodat de verdachte zelf aanwezig kan zijn.