Nederlands elftal uitgeschakeld op WK voetbal, verdriet bij Oranjefans in Den Haag

De Oranjefans in Den Haag balen na de uitschakeling op het WK voetbal
De Oranjefans in Den Haag balen na de uitschakeling op het WK voetbal © Owen O'Brien
REGIO - Om 20.00 uur was het zover. Nederland speelde vrijdagavond in de kwartfinales van het WK voetbal tegen Argentinië. Na een bloedstollend spannende wedstrijd, die eindigde in strafschoppen, verloor het Nederlands elftal van de Argentijnen. Lees en kijk hier terug hoe de regio de wedstrijd beleefde.

Nederland verliest na strafschoppen, verdriet bij Oranjefans

Na een spannende strafschoppenreeks verliest Nederland de kwartfinale van Argentinië. Vlak na de beslissende penalty van Argentinië valt het stil in Den Haag en schudden veel fans hun hoofd. Ook vloeien er hier en daar een paar tranen. 'Het is rustig en de terrassen lopen leeg', vertelt een verslaggever van Omroep West.
'Ik baal enorm dat het WK hier voor Nederland stopt, aan de stemming hier op het Plein vanavond lag het in ieder geval niet’, zegt Oranjefan Jasper. 'De wil om te winnen was er zeker, dat het zo eindigt is heel zuur. Ik blijf trots en achter het elftal staan’, vertelt Casper in Den Haag.

Groot gejuich na gelijkmaker, fans maken zich op voor verlenging

In de laatste minuten van de blessuretijd doet Wout Weghorst waar iedere voetbalfan in de regio op had gehoopt, hij schiet de 2-2 binnen. In Den Haag werd dan ook hard gejuicht en zijn er veel blije gezichten te zien. 'Ik vind het heel spannend, maar denk wel dat we het gaan redden', zegt Olaf die inmiddels in de regen en hagel naar de wedstrijd aan het kijken is.
De gelijkmaker zorgt er wel voor dat het Nederlands elftal zich moet opmaken voor een extra half uur voetballen. 'Veel mensen bestellen dan ook een extra biertje', vertelt een verslaggever van Omroep West.

Oranjefans hebben weer hoop na eerste goal voor Nederland

Na de tweede tegengoal van Argentinië waren er veel bezorgde gezichten te zien onder de Oranjefans in Den Haag. In de 73ste minuut schoot Messi vanaf de penaltystip de 2-0 binnen. Maar Weghorst bracht de spanning in de 83ste minuut weer terug in de wedstrijd door de 1-2 te maken. In Den Haag ging dan ook een groot gejuich op toen er werd gescoord.

Balende gezichten na tegendoelpunt

Het Nederlands elftal staat na de eerste helft van de kwartfinale op achterstand. In de 34ste minuut lukte het Molina, na een pass van Messi, om de bal in de goal van Nederland te krijgen. In het centrum van Den Haag vielen op dat moment dan ook een aantal krachttermen. Toch geven de Oranjefans nog lang niet op. 'Het gaat 2-1 worden. Ik denk dat dit precies is wat Nederland nodig heeft. Louis van Gaal gaat zo zorgen voor een kanteling en dan stappen we als winnaars van het veld’, zegt Mark optimistisch.
Ook Daphne is nog positief en voorspelt een kanteling in de wedstrijd. 'Het kan nog alle kanten op. De wedstrijd is nog lang niet verloren en ik heb het gevoel dat we straks een verlenging krijgen. Cody Gakpo gaat het dadelijk waarmaken en dan is het een groot feest!’
Balende gezichten na de eerste tegengoal
Balende gezichten na de eerste tegengoal © Owen O'Brien

Honderden mensen op Plein

Het is druk in het centrum van Den Haag. In kroegen op en rond het Plein hebben honderden mensen zich verzameld in cafés. Ondanks de lage temperatuur zijn de terrassen voor een groot deel gevuld met fans.
'Ik ben met al mijn vrienden hierheen gekomen om de wedstrijd van het Nederlands Elftal te bekijken. De spanning moet nog komen, maar het is nu al een feestje. Ik voorspel dat het 2-0 gaat worden en Nederland uiteindelijk wereldkampioen zal worden', eindigt Sasongko.
Ook Oranjefan Mark is ervan overtuigd dat Nederland de Argentijnen gaat verslaan. 'Het kan lastig worden, maar ik voorspel dat de mannen het goed gaan doen. Als ik een eindstand mag noemen, ga ik voor 1-0.'
De stemming zit er vrijdagavond al vroeg in op de Marktweg
De stemming zit er vrijdagavond al vroeg in op de Marktweg © Owen O'Brien

'André Hazes' gesignaleerd in Den Haag

Iemand is verkleed als André Hazes
Iemand is verkleed als André Hazes © Owen O'Brien

Louis' Lounge met zanger Chico

In de tiende aflevering van Louis' Lounge is zanger Chico te gast. De man achter 'Veeg Ze Van Het Matje' vertelt alles over zijn Oranjehit. Ook Bas Muijs doet een duit in het zakje. Hij vertelt alles over de komende tegenstander van Nederland: Argentinië.
Louis' Lounge aflevering 10

De stemming op de Marktweg

Omroep West-verslaggever Owen O'Brien peilde rond etenstijd de stemming op de Marktweg in Den Haag:
Owen op Marktweg in Den Haag

Volle kroegen verwacht vanavond

Het belooft een goede vrijdag te worden voor cafés. Veel horecagelegenheden zullen afgeladen zijn met voetbalfans om vanaf 20.00 uur naar Nederland - Argentinië te kijken.
De eerste mensen verzamelden zich aan het einde van de middag
De eerste mensen verzamelden zich aan het einde van de middag © ANP

Bas Muijs over de komende tegenstander van Nederland

Voor elke wedstrijd van het Nederlands elftal kijkt Bas Muijs vooruit op de komende tegenstander. Wat kunnen we verwachten van Argentinië?

Aad de Mos denkt dat Oranje wint

Voetbalicoon Aad de Mos heeft er vertrouwen in. De Hagenaar voorspelt een overwinning van Nederland op Argentinië. Beluister hier het interview in het radioprogramma Menno in de Middag van Omroep West terug:

Voorspel de uitslag

Wat wordt de uitslag van Nederland - Argentinië vanavond? Ga naar de instagrampagina van Omroep West en doe mee met onze poll in de stories. De tussenstand om 16.00 uur: 72 procent denkt dat Nederland wint, 28 procent voorspelt een zege van Argentinië.
Je kunt ook meedoen met onze poll op Twitter:

Vooruitblikken vanuit Qatar

Rypke Bakker uit Leiden is in Qatar. De sportjournalist van NU.nl blikt vooruit op de wedstrijd tegen Argentinië. Hieronder kun je het interview in het radioprogramma West Wordt Wakker van Omroep West terugluisteren.