'Ik dacht: daar gaat mijn huisje', appartementen ontruimd vanwege brand

Appartementen moesten worden ontruimd
Appartementen moesten worden ontruimd © Regio15
DEN HAAG - Als Piet van der Heiden vrijdagochtend wakker schrikt van het brandalarm, denkt hij in eerste instantie dat het om een oefening gaat. Er blijkt echt brand te zijn bij zijn buurvrouw. Meerdere appartementen in het complex aan de Korte Vleerstraat in Den Haag worden daarom ontruimd. 'Ik dacht: daar gaat mijn huisje.'
'Ik lag in bed toen de brandmelder afging', vertelt Piet. Hij pakt een stok en drukt ze uit, maar na tien minuten gaan de brandmelders opnieuw af. 'Toen ik ze weer uitdeed, hoorde ik de buurvrouw tekeer gaan. Toen ik de deur opendeed, stond de gang helemaal vol rook.' Hij doet snel de deur weer dicht.
De woningen werden tijdelijk ontruimd
De woningen werden tijdelijk ontruimd © Omroep West
Het zijn spannende momenten voor Piet en zijn andere buren. Omdat er mensen aanwezig zijn in het pand moeten de zes omliggende appartementen namelijk ook ontruimd worden. 'Ik woon hier al 25 jaar. Ik dacht: daar gaat mijn huisje. Als zoiets afbrandt, kom je er voorlopig niet meer terug.'

Nagekeken in de ambulance

De brandweer heeft de brand in het complex aan de Korte Vleerstraat al snel onder controle. Vier personen, waaronder Piet, moeten worden nagekeken door ambulancepersoneel in verband met rookinhalatie. 'Het gaat goed, maar ik ben een beetje nerveus', zegt de buurman. 'Ik heb mijn kleren meteen in de was gegooid.' Er is niemand naar het ziekenhuis vervoerd.
De brandweer heeft de woningen gecontroleerd op koolmonoxide en omdat de waardes goed waren, mag iedereen weer terug. Het adres waar de brand, om nog onbekende reden, is uitgebroken is wel onbewoonbaar. De bewoonster van dat adres laat weten dat het goed met haar gaat, maar verder niets te willen zeggen.