Horrorpoller gaat volgende week weer omhoog

Een van de ongelukken bij de horrorpoller
Een van de ongelukken bij de horrorpoller © Regi15
DEN HAAG - Slecht nieuws voor de horrorpoller-haters in Den Haag. De horrorpollers aan de Escamplaan gaan volgende week weer omhoog. De gemeente Den Haag heeft extra maatregelen genomen zodat de bewegende paaltjes beter zouden moeten opvallen. Dit moet voorkomen dat automobilisten nog langer op de pollers botsen.
Eind november schakelde de gemeente de pollers ter hoogte van het HagaZiekenhuis tijdelijk uit. Die staan daar sinds de zomer van vorig jaar en moeten doorgaand verkeer tegenhouden. Alleen bussen en hulpdiensten mogen langs de afsluiting.
Maar automobilisten zagen de pollers keer op keer over het hoofd. De gemeente plaatste extra waarschuwingsborden en zette verkeersregelaars in, maar dat mocht niet baten. Auto's bleven met de regelmaat van de klok op de pollers knallen. Na meer dan vijftig aanrijdingen was voor de gemeente de maat vol en schakelde de pollers tijdelijk uit. Eerst moesten er extra maatregelen genomen worden om botsingen te voorkomen.

Groene coating

Dat is nu gebeurd. Zo heeft de gemeente een groene coating op het wegdek aangebracht bij het begin van de busbaan en is hier groot het woord 'lijnbus' op gezet. Verder zijn de belijning en de bebording aangepast en zijn er vluchtheuvels gekomen. De aanpassing leidt ertoe dat het gehele wegvak tussen de Martin Luther Kinglaan en het Els Borst-Eilersplein een busbaan is en dus niet door automobilisten gebruikt mag worden.
Voor een aantal partijen in de Haagse gemeenteraad is het een teleurstelling dat de pollers weer ingeschakeld worden. Hart voor Den Haag wil helemaal van de pollers af en pleit al langer voor het plaatsen van camera’s in plaats van pollers. Maar voor het college zijn de bewegende paaltjes nog altijd de beste manier om doorgaand verkeer over de Escamplaan tegen te houden.