Opnieuw veel ongelukken door gladheid: strooiwagen en krantenbezorger rijden sloot in

De strooiwagen werd zelf slachtoffer van de gladde weg
De strooiwagen werd zelf slachtoffer van de gladde weg © Regio15
REGIO - Vrijdagochtend en in de nacht van donderdag op vrijdag zijn veel ongelukken gebeurd als gevolg van de gladheid. Automobilisten, fietsers en voetgangers moesten eraan geloven. Maar ook een strooiwagen en ambulance waren de klos.
Tijdens de ochtendspits waren er meerdere aanrijdingen verspreid door de hele regio. Onder meer op de Plesmanlaan in Leiden. Daar botsten meerdere auto's op elkaar.
Alle drie de auto's hebben schade
Alle drie de auto's hebben schade © Regio15
Een krantenbezorger is vrijdagochtend van de Woudseweg in Schipluiden met zijn auto gaan glijden en met voertuig en al op de kant in het water terechtgekomen. De bestuurder wist zelf uit de auto te klimmen en is door buurtbewoners opgevangen. De kranten zijn helaas niet meer te redden.
De auto belandde op zijn kant in de sloot
De auto belandde op zijn kant in de sloot © Regio15
Een strooiwagen die het fietspad aan het Carry van Bruggenhof in Den Haag aan het strooien was, is van de weg gegleden en zelf in de sloot beland. De bestuurder bleef, op een nat pak na, ongedeerd. Hij wist zelf uit het voertuig te komen en is opgevangen door de politie.

Brandweer moet ambulance bevrijden van ijs

Aan de Minstreelstraat in Den Haag hadden ambulancebroeders een probleem. Zij moesten zelf de brandweer bellen nadat zij voor een spoedmelding een straat in waren gereden waar het spekglad was. Zo kwam de ambulance met de achterplaat vast te zitten achter een hagenaartje. Brandweerlieden hebben de achterplaat van de ambulance gehaald. Met behulp van karton en veel zand lukte het de ambulance om verder te rijden.
Met karton, zand en héél veel geduld lukte het de brandweer om de ambulance weer op pad te krijgen
Met karton, zand en héél veel geduld lukte het de brandweer om de ambulance weer op pad te krijgen © Regio15
Op de Cremerweg in Den Haag is een auto tegen een geparkeerde auto gebotst toen de bestuurder de grip op de gladde weg verloor. De bestuurder van de auto raakte lichtgewond.
De 'ijsbaan' op de Cremerweg in Den Haag
De 'ijsbaan' op de Cremerweg in Den Haag © District8
Op de Nieuwe Beestenmarkt en Haagweg in Leiden zijn fietsers onderuit gegaan. In beide gevallen raakte de bestuurder van de fiets gewond. Ook hier was gladheid de oorzaak van de valpartij.
Omstanders verlenen eerste hulp in afwachting van de ambulance
Omstanders verlenen eerste hulp in afwachting van de ambulance © Regio15
Oók in Leiden: een auto in het centrum van Leiden die de Nieuwe Rijn in is gereden. Niemand raakte gewond. Een bergingsbedrijf moest ter plaatse komen om de auto uit het water te halen.
In het water tussen de tijdelijke ijsbaan en de straat ligt de auto
In het water tussen de tijdelijke ijsbaan en de straat ligt de auto © Regio15