Geparkeerde BMW doelbewust in brand gestoken, blijkt uit camerabeelden

De vlammen sloegen uit de auto
De vlammen sloegen uit de auto © Regio15
DEN HAAG - Een autobrand aan de Strausslaan in Den Haag is afgelopen zomer doelbewust aangestoken. Dat blijkt uit camerabeelden, waarop twee mannen op een scooter of motor zijn te zien. Eén van hen steekt de wagen aan, terwijl de ander verderop wacht. De politie is op zoek naar de daders en naar informatie over het motief.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 13 december. Meer zaken zijn hier te vinden.
De eigenaar van de auto ligt in de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 augustus te slapen, als hij rond 3.15 uur wakker schrikt van een harde klap. Als hij naar buiten kijkt, ziet hij dat zijn auto in brand staat. De man gaat meteen naar buiten met een brandblusser en slaat alarm.
Ook verschillende buurtbewoners komen helpen, maar ze krijgen het vuur niet onder controle. De gealarmeerde brandweer weet de auto uiteindelijk te blussen. De schade aan de BMW X5 is groot.

Doelbewust in brand gestoken

Na onderzoek blijkt dat de auto doelbewust in brand is gestoken. Op camerabeelden is te zien hoe twee mannen op een motor of scooter aankomen. Ze rijden een rondje door de Strausslaan. Vervolgens stapt de man die achterop zit af en gaat op de auto af. Hij heeft een projectiel in zijn handen. De bestuurder blijft verderop wachten.
Dan is er een flinke lichtflits te zien en de auto vliegt in brand. De brandstichter rent terug naar zijn handlanger, springt achterop en ze scheuren weg.
Brandstichting in BMW was doelbewuste actie - Team West
De eigenaar van de auto heeft geen idee waarom juist zijn BMW in brand is gezet. Hij heeft met niemand ruzie en weet niet wie zoiets zou kunnen doen. Hij is er, net als de hele buurt, heel erg van geschrokken. Behalve dat de politie wil weten wie de mannen op de beelden zijn, is ook meer informatie over een mogelijk motief welkom.
De verdachten
De verdachten © Politie

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem