Meerdere ongelukken in het verkeer door gladde wegen

Deze auto belandde op z'n kop in de sloot langs de Viezenweg tussen Ter Aar en Leimuiden
Deze auto belandde op z'n kop in de sloot langs de Viezenweg tussen Ter Aar en Leimuiden © Regio15
REGIO - Het heeft afgelopen nacht flink gevroren in de regio. Dat betekent dat veel wegen verraderlijk glad zijn geworden. Op een aantal plekken in de regio zijn donderdagochtend en in de nacht van woensdag op donderdag ongelukken gebeurd.
Op de Burgemeester Elsenweg in Naaldwijk is aan het begin van de ochtend een auto tegen een verkeerslicht gebotst. De bestuurder, een 33-jarige man uit Naaldwijk, is overleden.
De schade aan de auto op de Burgemeester Elsenweg in Naaldwijk
De schade aan de auto op de Burgemeester Elsenweg in Naaldwijk © Regio15
In Den Haag botste een auto tegen een boom nadat de bestuurder de macht over het stuur was verloren als gevolg van de gladheid. Dat gebeurde op de Erasmusweg. De bestuurder is er zonder al te veel kleerscheuren vanaf gekomen. Na een controle in de ambulance kon die naar huis. De auto moest door een berger meegenomen worden.
Een van de vele verkeersongelukken van dezer dagen
Een van de vele verkeersongelukken van dezer dagen © Regio15
Op lokale wegen in Aarlanderveen (Korteraarseweg) en Ter Aar (Vriezenweg richting Leimuiden) was het 's nachts ook raak en reden meerdere auto's de sloot in. De bestuurder van de auto aan de Vriezenweg kon zelfstandig het voertuig verlaten, maar vanwege het gladde wegdek was het voor de berger niet mogelijk om de auto 's nachts al te bergen. Dat zal in de loop van donderdagochtend gebeuren.
Een soortgelijk ongeluk vond plaats aan de Korteraarseweg in Aarlanderveen. Ook daar belandde een auto ondersteboven in de sloot. De bestuurder wist via de achterklep uit de auto te komen en raakte niet gewond. Ook hier is de weg spekglad.
Het ongeluk in Aarlanderveen
Het ongeluk in Aarlanderveen © MediaTV
Terwijl de ochtend langzaam verloopt en het drukker wordt op de weg, nemen de ongelukken ook toe. Langs de Wateringseweg in Delft bijvoorbeeld, waar een auto om 0.40 uur ter hoogte van de Kolenhavenbrug van de weg raakte en in het ijskoude water belandde. De bestuurster kon zelf uit haar auto komen. De vrouw is door de politie thuisgebracht. De Wateringseweg is afgesloten terwijl een berger de auto uit het water tilt.
De auto in Delft is uiteindelijk volledig ten onder gegaan in het water
De auto in Delft is uiteindelijk volledig ten onder gegaan in het water © Regio15
Ook in Bergambacht ging het mis. Op de Kadijkselaan kwam deze auto in het ijskoude water terecht. Niemand raakte gewond.
De auto in Bergambacht is vanaf de weg in het water beland
De auto in Bergambacht is vanaf de weg in het water beland © MediaTV
Door de weeromstandigheden rijden trams 1, 4, 6, 9, 11, 12, 15, 16, 17 en 19 met vertraging door Den Haag, meldt vervoersbedrijf HTM.

Brandweerwagen veroorzaakt ongeluk

Zelfs de hulpdiensten werden woensdagavond slachtoffer van het gladde wegdek. Zo vloog een brandweerwagen op de Mozartlaan in Den Haag uit de bocht terwijl hij onderweg was naar een melding op de Catharina van Rennesstraat. Daarbij werd een geparkeerde auto geraakt en een lantaarnpaal uit de grond gereden. Niemand raakte gewond.
Het is donderdagochtend glad op de weg en ook de rest van de week blijft het 's nachts vriezen. Daarnaast is er met name op donderdag en zondag kans op neerslag, met mogelijk extra gladheid tot gevolg. 'Let daarom goed op als de wegen glad worden om ongelukken te vermijden, ook als er gestrooid wordt', luidt het advies.