Meerdere ongelukken vanwege gladde wegen, A20 weer open

In Voorburg gleed een wagen van een bezorgbedrijf uit
In Voorburg gleed een wagen van een bezorgbedrijf uit © Regio15
REGIO - Net als de afgelopen dagen moeten weggebruikers zondagavond weer rekening houden met gladde wegen. Vanwege regen- en sneeuwbuien die over de regio trekken, is het op veel plekken verraderlijk glad. Door de gladde wegen krijgen de hulpdiensten behoorlijk wat meldingen van ongelukken op de weg. Ook is de A20 dicht geweest vanwege een glijpartij. Die weg is inmiddels weer open.
Het ongeval op de A20 gebeurde rond 20.15 uur. Wat er precies heeft plaatsgevonden, is niet bekend. De snelweg richting Rotterdam is afgesloten tussen afrit Maasdijk-Oost en Maassluis. Wanneer de weg weer opengaat, is niet duidelijk.
Op de N470 bij Delfgauw reed een auto de berm in vanwege de gladheid en kwam daarna op zijn kop terecht. De bestuurder van de auto raakte daarbij gewond en moest worden nagekeken door het ambulancepersoneel. Het is niet bekend hoe het nu met deze persoon gaat. Vanwege het ongeval is de provinciale weg richting Delft enige tijd afgesloten geweest.
In Delfgauw belandde een auto op zijn kop
In Delfgauw belandde een auto op zijn kop © District8
Daarnaast gleed op de Monseigneur van Steelaan in Voorburg een wagen van een bezorgbedrijf uit en belandde op de zijkant. Voor zover bekend raakte er niemand gewond. Het voertuig zelf liep wel schade op door het ongeluk. Ook kunnen andere weggebruikers hinder ondervinden, omdat de wagen een rijbaan blokkeert.
Ook in Leiden was het raak. Op de Rooseveltstraat gleed een auto door een hek en kwam vervolgens in het water terecht. De bestuurder kon zelfstandig uit het voertuig komen en raakte niet gewond. De politie heeft de omgeving afgezet.
In Leiden gleed een auto het water in
In Leiden gleed een auto het water in © Regio15
Weerinstituut KNMI kondigde zondagmiddag code oranje af voor het hele land vanwege de ijzel. Daarnaast roept Rijkswaterstaat weggebruikers op niet de weg op te gaan zolang code oranje geldt. 'Er is sprake van zeer verraderlijke gladheid en dus gevaarlijke rij-omstandigheden', meldt een woordvoerster.