Instructeur vlucht voor politie tijdens rijles en richt ravage aan

De lesauto na de vlucht
De lesauto na de vlucht © Facebook Politie Basisteam Zoetermeer
ZOETERMEER - Het moet een ongebruikelijke autorijles zijn geweest, afgelopen zaterdag in Zoetermeer. Met de leerlinge achter het stuur, neemt de instructeur de bediening over en slaat hij op de vlucht voor handhavers. De lesauto richt een ravage aan, blijkt uit het verhaal dat de politie deelt op Facebook. De leerlinge raakt zelfs gewond.
Het verhaal begint afgelopen zaterdag op de Van Diestlaan in Zoetermeer, wanneer handhavers polshoogte nemen bij een lesauto die stilstaat voor een wegversmalling. Ze vragen meermaals om een identiteitsbewijs en dan gaat de auto er ineens vandoor.
De politie vertelt op Facebook: 'Later bleek dat de instructeur de bediening en het stuur van de auto op dat moment had overgenomen van de leerling. Hierbij werd direct een ander voertuig geramd.' Ook na die eerste aanrijding stopt de 29-jarige instructeur uit Den Haag niet. De politie noemt dat fijntjes 'niet het goede voorbeeld geven. Want in plaats van nu wel te stoppen en netjes het schadeformulier in te vullen ging hij er vandoor.'

Leerlinge gewond aan benen

Er volgt een dollemansrit via het Piet Heinplein, de Oranjelaan en de Julianalaan. Door de gladheid crasht de leswagen daar tegen vier geparkeerde auto's en richt het voertuig een ravage aan. 'Hierbij raakte de leerling in de lesauto gewond aan haar benen', zegt de politie.
De leerling is ter plaatse nagekeken door de ambulancedienst en hoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd. De politie heeft haar verklaring afgenomen.

Mogelijk onder invloed van drugs

De auto-rijinstructeur is juridisch gezien tijdens de hele vlucht de bestuurder van de auto, zeker omdat hij die bediening daarvan had overgenomen. Hij is uiteindelijk aangehouden door de handhavers en overgedragen aan de politie, die hem ervan verdenkt dat hij onder invloed was van drugs. Daarvoor is hij aangehouden.
Daarnaast is hem het verlaten van een plaats na een ongeval ten laste gelegd en is zijn rijbewijs ingenomen. 'De officier van justitie zal bepalen of en wanneer hij deze weer terugkrijgt', concludeert de politie.