Vanaf vanavond is het zover: A12 bij Zoetermeer tot zaterdag dicht

De Nelson Mandelabrug over de A12
De Nelson Mandelabrug over de A12 © ANP
ZOETERMEER - Automobilisten kunnen vanaf dinsdagavond niet over de A12 bij Zoetermeer rijden. De snelweg gaat tot Oudjaarsdag in beide richtingen dicht vanwege werkzaamheden aan de Nelson Mandelabrug.
De A12 vanaf Den Haag in de richting van Utrecht wordt afgesloten tussen het Prins Clausplein en Zoetermeer-Centrum (afslag 6). De andere kant op, vanuit de kant van Utrecht en Gouda in de richting van Den Haag, is de A12 onbegaanbaar tussen Zoetermeer/N470 (afrit 7) en Zoetermeer-Centrum (afrit 6).
De wegafsluiting geldt vanaf 27 december 22.00 uur. De weg gaat 31 december om 8.00 uur weer open. Tot die tijd moeten automobilisten dus omrijden. Rijkswaterstaat adviseert om te rijden via de A4 (Den Haag - Leiden) en N11 (Leiden - Bodegraven). Een alternatief is de A13 (Rijswijk - Rotterdam) en A20 (Rotterdam - Gouda).

Ontmantelen van de brug

De Nelson Mandelabrug is in het nieuws sinds bleek dat er mogelijk instortingsgevaar is. Sindsdien is de brug gesloten. Het ontmantelen van de brug is een paar weken geleden al begonnen. De komende tijd worden herstelwerkzaamheden uitgevoerd. Ook wordt er een noodbrug geplaatst.
Via de livestream hieronder zijn de werkzaamheden te volgen: