Pubers van 15 en 16 jaar aangehouden voor gewapende overval op avondwinkel

De avondwinkel aan de Apeldoornselaan
De avondwinkel aan de Apeldoornselaan © Regio15
DEN HAAG - De gewapende overval eind november op een avondwinkel in Den Haag lijkt het werk te zijn geweest van minderjarigen. De politie heeft deze week op dinsdag twee jongens van 15 en 16 jaar aangehouden die de overval waarschijnlijk gepleegd hebben. Zij stonden op camerabeelden en werden door getuigen getipt.
De avondwinkel aan de Apeldoornselaan werd op vrijdagavond 25 november door drie personen overvallen. Zij kwamen door de voordeur en bedreigden de zoon van de eigenaar met een mes. De buit bestond uit sigaretten en geld uit de kassa. Zelf was de winkelier ergens anders.
Diezelfde avond is in een speeltuin iets verder een tas met daarin de buit gevonden. Na het bekijken van camerabeelden en het horen van getuigen, werd de looproute van twee jongens in kaart gebracht. Op de avond van de overval zijn ze al bij een tramhalte gecontroleerd, maar toen was er onvoldoende reden om het duo te arresteren.
Vervolgonderzoek leidde opnieuw naar het tweetal, en dinsdag ging de politie over tot aanhouding. De verdachten hebben verklaringen afgelegd en worden donderdag voorgeleid. De derde verdachte is nog zoek.

Voor de tweede keer overvallen

Voor de supermarkteigenaar was de overval een nieuw dieptepunt in zijn leven. Hij vertelde eerder aan Omroep West dat hij twee jaar geleden zelf het slachtoffer was van een gewapende overval op zijn winkel. Toch zijn de gebeurtenissen voor hem geen reden om zijn zaak op te geven. 'Ik werk hier zeven dagen per week en dit is alles wat ik heb. De winkel is alles voor mij en ik moet er niet aan denken om te leven van een uitkering.'