Francis van Broekhuizen en Tess Merlot tijdens Kerst te bewonderen bij Omroep West

Francis van Broekhuizen en Gregor Bak tijdens de Kerst Sing Along
Francis van Broekhuizen en Gregor Bak tijdens de Kerst Sing Along © Omroep West
REGIO - De kerstdagen staan op het punt van beginnen en dat betekent dat de meeste mensen in volle voorbereiding zijn met het kerstdiner, de kerstoutfit en kerstcadeaus. Ook Omroep West is druk in de weer om de laatste puntjes op de i te zetten voor de kerstprogrammering op televisie en radio. Zo kan er worden meegezongen met Francis van Broekhuizen en Gregor Bak, staan er verschillende kerstconcerten op de planning en laat Tess Merlot ons kennismaken met Franse kerstchansons. Wij hebben de volledige kerstprogrammering op een rijtje gezet.
Kerstmis begint op TV West al op vrijdagavond 23 december. Dan trappen pianist Gregor Bak en zangeres Francis van Broekhuizen om 17.00 uur het kerstweekend af met de Kerst Sing Along. Samen met een 300-koppig kerstkoor zingen zij bekende kerstliedjes in het Atrium van het Haagse Stadshuis.
Ook Haagse burgemeester Jan van Zanen zong een liedje mee tijdens de Kerst Sing Along.
Jan van Zanen zingt mee tijdens Kerst Sing Along
Zaterdag 24 december om 19.00 uur zenden we de live registratie van Gouda bij Kaarslicht uit. Na drie jaar kan dit Goudse kerstfeest eindelijk weer traditioneel gevierd worden op de Markt met zang, kaarsjes en natuurlijk het ontsteken van de lichtjes van de Noorse kerstboom. Na deze feestelijke uitzending vol lichtjes is vanaf 21.00 uur de kerstviering van City Life Church op TV West te zien.
Wil je de Kerst Sing Along en Gouda bij Kaarslicht via YouTube bekijken? Dat kan. Ga naar het YouTube-kanaal van Omroep West en daar vind je vrijdag vanaf 17.00 uur de Kerst Sing Along en zaterdag vanaf 17.00 uur Gouda bij Kaarslicht.
© ANP
Natuurlijk staat TV West ook op zondag 25 december in het teken van het kerstfeest. Om 10.00 uur begint het concert van het Residentie Orkest onder leiding van de Italiaanse dirigent Valentina Peleggi. Dit muziekgezelschap speelt een romantisch concert met onder andere muziekstukken van Puccini en Prokofjev. Mocht je nou geen genoeg krijgen van dit concert, dan is om 11.00 uur meteen de herhaling te zien.
En alsof dit concert nog niet genoeg was, wordt op Eerste Kerstdag ook nog het kerstconcert bij het Kurhaus uit gezonden. Sef Thissen dompelt samen met een groot orkest en koor, onder leiding van Maurice Luttikhuis, TV West onder in kerstsferen.

Kerst op Radio West

Ook op Radio West zitten we tijdens de kerstdagen niet stil. Zondagochtend 25 december laat Aad de Been vanaf 7.00 uur feestelijke klassieke muziek horen en daarna vertelt Rogier van der Zanden om 9.00 uur welke leuke uitstapjes je dit kerstweekend kunt gaan ondernemen.
Tussen 10.00 uur en 12.00 uur maakt Pieter Kuipers een special kerstuitzending van Muziek van alle Tijden en daarna gaat Ron Kas op zoek naar uit het oog verloren vrienden en familieleden in Adres Onbekend. Om de dag feestelijk af te sluiten neemt Tess Merlot ons tussen 14.00 uur en 17.00 uur mee op een Franse chansonreis tijdens een speciale kersteditie van het Omroep West programma Enchanté.
Zangeres Tess Merlot
Zangeres Tess Merlot © Omroep West
Zondag 26 december starten we om 6.00 uur met de grootste hits tijdens een drie uur durende uitzending met nonstop kerstmuziek. Daarna gaat presentator Patrick van Houten 'Aan de kerstbak' met een gezellig kerstprogramma vol muziek en spelletjes. Menno Tamming voorziet je van een vrolijk kerstlunch vanaf 12.00 uur.
Op Tweede Kerstdag mag er ook gedanst worden en daarom zet Marjolein Visser vanaf 14.00 uur de beste kerstdansnummers op rij. En mocht je daarna nog even willen doordansen, dan wordt er tussen 16.00 uur en 19.00 uur weer non-stop kerstmuziek gedraaid op Radio West.