112-nieuws | Buren horen rookmelder: brand in meterkast - Tunnel N14 weer open

De brandweer blust de meterkast
De brandweer blust de meterkast © Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van maandag 26 december, tweede kerstdag. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Buren horen rookmelder: brand in de meterkast

Een goede buur is beter dan een verre vriend. Want het waren de buren die op tweede kerstdag de brandweer waarschuwden toen de rookmelder afging in een huis aan de Hoflandendreef in Delft. Dat meldt de brandweer.
De bewoners waren niet thuis, dus de buren zijn even gaan kijken. In het huis bleek de meterkast vlam te hebben gevat. Toen de buren dat zagen, hebben ze de deur achter zich dicht gedaan en de brandweer gebeld. Die is met twee wagens ter plaatse gekomen en heeft de brandende meterkast geblust. De twee naastgelegen woningen, de buren, zijn korte tijd ontruimd geweest. Inmiddels zijn die weer terug in hun huis.

Tunnel richting Mall of the Netherlands weer open

De Sijtwendetunnel in de richting Leidschendam is weer open. Even na 12.00 uur op tweede kerstdag gebeurde er een ongeluk op N14, waardoor de tunnel gesloten werd. Ook mensen die op tweede kerstdag willen shoppen in The Mall of the Netherlands konden er niet door en in die richting werd juist grote drukte verwacht.
Shoppers die naar The Mall of the Netherlands willen, kunnen vandaag voor het eerst gebruik maken van pendelbussen. De auto kan dan geparkeerd worden bij het ADO-stadion. Met de bus word je dan naar de tram gebracht, die twee haltes later bij het grote winkelcentrum stopt.

Rolwagens vol karton in de brand naast supermarkt

In de nacht van Eerste naar tweede kerstdag zijn naast een supermarkt in de Delftse De Colignystraat rolwagens vol karton in de brand gevlogen. De brandweer is ter plaatse gekomen en heeft de brand snel geblust. Een auto die naast de rolwagens stond heeft brandschade opgelopen.

Woningbrand smeult hele Eerste Kerstdag

Een woning op het Zuideinde in Naaldwijk stond zondagavond rond 21.00 uur ineens vol rook. De gealarmeerde brandweer is met veel mankracht op de melding afgekomen, omdat de oorzaak van de rook moeilijk te vinden was. Aan het begin van Eerste Kerstdag, om 06.30 uur, was er ook al een brandmelding geweest op hetzelfde adres.
Uiteindelijk is er een muur gesloopt om bij de brandhaard te kunnen komen. De brand, die mogelijk uren heeft liggen smeulen, is daarna geblust. Er raakte niemand gewond bij de brand.

Brandweer komt kerstdiner blussen

De brandweer in Den Haag is zondagavond met meerdere wagens uitgerukt voor een mislukt kerstdiner op de Laan van Wateringseveld. Rond 19.30 uur zijn meerdere woningen in een appartementencomplex ontruimd vanwege forse rookontwikkeling. De bewoners stonden daardoor op Eerste Kerstdag tijdelijk op straat. Uiteindelijk bleek een wat minder goede kok de oorzaak van alle commotie.

Automobilist neemt onverharde trambaan

Een automobilist is in de nacht van zondag op maandag op de Haagse Fruitweg op de onverharde trambaan terecht gekomen. Ongeveer honderd meter vervolgde hij zijn weg over het grind en de bielsen, totdat hij vast kwam te zitten. Een bergingsbedrijf heet de auto van het spoor moeten takelen.
HTM tram 9 heeft door het incident enige tijd om moeten rijden.
Auto neemt onverharde trambaan
Auto neemt onverharde trambaan © Regio15