Pendelbussen van ADO-stadion naar Mall of the Netherlands niet erg populair

Marja en Frans in een verder helemaal lege bus
Marja en Frans in een verder helemaal lege bus © Omroep West
LEIDSCHENDAM-VOORBURG - Voor wie van shoppen houdt is de Westfield Mall of the Netherlands met ruim 200 winkels een klein paradijs. En dan heb je natuurlijk geen zin om in de file te staan of te moeten wachten tot er een parkeerplek vrijkomt. Daarom biedt de organisatie van het megawinkelcentrum - bij wijze van pilot - op Tweede Kerstdag een P+R aan bij het stadion van ADO Den Haag om bezoekers een comfortabel alternatief te bieden..
Het lijkt allemaal op rolletjes te lopen. De auto parkeren op een nagenoeg leeg parkeerterreinbij ADO, vervolgens in een verder bijna lege Arrivabus plaats te nemen waar je direct je ticket voor de tram krijgt. Dit laatste lijkt omslachtig, maar scheelt wel eventuele file op het laatste traject. Toch zitten er maar een handjevol mensen in de bus.
Tonnie zit met haar zoontje die ze net heeft voorzien van een spiksplinternieuw legopakket op een bankje in de Mall. Ze is vanuit Gouda met de auto gekomen en had nog niet van de P+R-mogelijkheid gehoord. Of ze het anders wel had gedaan? 'Nee', zegt ze resoluut. 'Gedoe, je zet 'm liever gewoon voor de deur.' Wel heeft ze rekening gehouden met de drukte en daarom is ze vroeg vertrokken. 'Ik was er al vóór elven, voordat de eerste winkels opengingen.'

'Dit gaat stukken beter'

Marja en Frans van der Waals kiezen er vanuit Hoorn wél voor om van de P+R gebruikt te maken. Vanuit Hoorn zitten ze zowel op de heen- als terugweg in de pendelbus van ADO naar de HTM-halte en zijn erg te spreken over de service. 'Als we met de auto waren gegaan was het nooit zo goed gelukt want ze stonden net te wachten, eentje uit eentje in, dus dit gaat stukken beter.
Marja en Frans waren een van de weinigen die wel de bus namen naar de Westfield Mall of The Netherlands:
Pendelbussen van ADO-stadion naar Mall of the Netherlands niet erg populair
Bezoekers konden via de website van Westfield Mall of the Netherlands een gratis parkeerplek inclusief gratis vervoer naar de Mall reserveren. Met de bus werden ze vanaf het ADO-stadion naar de HTM-tramhalte bij het winkelcentrum gebracht. En vervolgens stapten ze voor de ingang van de Mall uit.
Bekijk hier hoe mensen wél naar de Westfield Mall of The Netherlands kwamen:
Pendelbussen van ADO naar Mall of the Netherlands niet erg populair
Marja Waals heeft met haar man een gezellig dagje uit gehad. 'We hebben in principe niets nodig, maar je wil niet de hele dag op je bips zitten en eten,' zegt ze terwijl de Arrivabus het koppel weer naar hun auto op de ADO-parkeerplaats brengt.