Ongeluk met drie doden: Hagenaar (28) had gedronken, reed te hard en negeerde rood licht

Drie doden bij ongeluk Groene Kruisweg in Rotterdam
Drie doden bij ongeluk Groene Kruisweg in Rotterdam © ANP
DEN HAAG - De 28-jarige man uit Den Haag die vastzit voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeluk in Rotterdam had gedronken. Dat laat het Openbaar Ministerie (OM) weten. Bij het drama in de vroege ochtend van Tweede Kerstdag kwam een gezin om het leven: een man van 35, een vrouw van 36 en een kind van 7 jaar.
Het ongeluk op de Groene Kruisweg aan de zuidkant van Rotterdam gebeurde maandagochtend even voor 6.00 uur. Uit onderzoek blijkt dat de 28-jarige Hagenaar met hoge snelheid reed, een rood verkeerslicht negeerde en onder invloed van alcohol was. Hij kwam in botsing met een andere auto, met daarin het gezin. De vrouw en het kind waren op slag dood. Pogingen van hulpverleners om de man nog te reanimeren, hadden geen succes.
De verdachte raakte zwaargewond en is in het ziekenhuis gearresteerd. Het onderzoek naar het fatale ongeluk loopt nog. De verdachte moet zich binnen twee weken voor de rechter verantwoorden. Dan wordt duidelijk of de Hagenaar vast blijft zitten. Nu ligt de 28-jarige man nog in het ziekenhuis. Hij is aanspreekbaar.

37.000 euro opgehaald voor uitvaart

Een doneeractie voor de uitvaart van de drie gezinsleden heeft in een dag tijd al 37.000 euro opgeleverd. Daarmee is het doel van 30.000 euro ruimschoots gehaald. Op de pagina van de doneeractie staat dat Rinold (35), Michelle (36) en Rinaigela uit het leven zijn gerukt. 'Helaas blijkt dat deze drie mooie mensen geen uitvaartverzekering hebben en de kosten bij de familie terechtkomen', citeert de regionale zender Rijnmond.
Volgens de NOS is de inzamelingsactie opgezet door Karin Mulder, die schoonfamilie is van de slachtoffers. Ze begon de actie met een vriendin toen ze hoorde dat het omgekomen gezin geen uitvaartverzekering had.