Politie stuurt sms'je: je nummer staat in telefoon van drugsdealer

Mobiele telefoon
Mobiele telefoon © PxHere
ZOETERMEER - De politie-eenheid Den Haag heeft vrijdagochtend zo'n duizend jongeren in Zoetermeer een sms'je gestuurd omdat hun nummer is gevonden in de telefoons van twee drugsdealers. Het berichtje is bedoeld om jongeren te waarschuwen voor de gevaren van drugsgebruik en om ze te attenderen op alles wat er om drugshandel heen zit aan zware criminaliteit.
De nummers werden gevonden bij twee dealers die de afgelopen tijd zijn opgepakt in Zoetermeer. Zij zitten nog in voorarrest. De politie heeft hun contacten bekeken en nagetrokken, en de nummers die van jongeren tussen de 17 en 23 zijn hebben vrijdagochtend het sms'je gekregen. 'De jongeren worden niet vervolgd, daar hoeven ze zich geen zorgen te maken, maar we willen ze bewust maken van de gevaren en de consequenties van het pilletje dat ze kopen', aldus een politiewoordvoerder.
De tekst van het sms'je
De tekst van het sms'je © Omroep West
Het is niet voor het eerst dat de politie een zogeheten sms-bom verstuurd met deze achtergrond. In april kregen 8500 contacten van een dealer uit Leiden een soortgelijk bericht. Wel is deze keer nieuw dat het sms'je verwijst naar een website van politie en justitie die donderdagavond online is gezet.