A12 bij Zoetermeer eerder open na werk aan Nelson Mandelabrug

© Regio15
ZOETERMEER - De A12 bij Zoetermeer is sinds vrijdagavond 23.45 uur weer open voor verkeer in beide richtingen, meldt Rijkswaterstaat. De weg was de afgelopen dagen afgesloten vanwege het ontmantelen van een deel van de Nelson Mandelabrug die over de snelweg loopt. In eerste instantie zou de A12 nog tot zaterdagochtend 8.00 uur dicht blijven.
De afgelopen dagen is er hard gewerkt: een groot deel van de Nelson Mandelabrug is weggehaald en er is een vervangend brugdeel teruggeplaatst. Dat was nodig omdat er scheuren in de brug waren ontdekt en er mogelijk instortingsgevaar was. Vanwege de werkzaamheden was de A12 in beide richtingen voor een deel afgesloten en moesten automobilisten omrijden.
Even voor 23.00 uur meldde Rijkswaterstaat al via Twitter dat de weg open was, maar verwijderde dat bericht korte tijd later. Een woordvoerster liet weten dat de weg toen nog niet open was.
De snelweg is dus open, maar de Nelson Mandelabrug blijft nog even dicht. De overgebleven brugdelen moeten eerst versterkt worden. Als alles volgens planning gaat, wordt de brug rond 15 januari weer in gebruik genomen.